Kinderdirecteur 2018-2019 Lotta Sengers (l) en jeugddirecteur 2019-2020 Denise Otto (r).
Kinderdirecteur 2018-2019 Lotta Sengers (l) en jeugddirecteur 2019-2020 Denise Otto (r). (Foto: STiP Fotografie)

Denise Otto nieuwe jeugddirecteur Bibliotheek Heiloo

  Human Interest

HEILOO - Woensdagmiddag 9 oktober is de nieuwe jeugddirecteur van de Bibliotheek Heiloo benoemd. Na twee jaar een kinderdirecteur te hebben benoemd is er nu voor gekozen een jeugddirecteur.

Denise Otto, 13 jaar is leerlinge van het Bonhoeffer College in Castricum. Zij zit in de 2e klas van het gymnasium. Denise volgt Caoímhe van den Brug en Lotta Sengers op. Zij waren de respectievelijk de eerste twee kinderdirecteuren. Er is nu gekozen voor een jeugddirecteur om ook de oudere jeugd naar de bibliotheek te trekken en enthousiast voor het lezen te maken.

Denise: " Ik hoop veel kinderen van mijn eigen doelgroep aan het lezen te krijgen. In mijn klas lezen we altijd de eerste 10 minuten van de Nederlandse les. Als de docent zegt dat we onze boeken moeten pakken om te gaan lezen hoor ik vaak veel kinderen in mijn klas zeggen: Lezen nee hè! Ik lees heel veel, ook vroeger als ik werd  voorgelezen door mijn moeder of vader, las ik altijd mee." Haar zusje Michelle, enige weken geleden stond zij in de krant omdat zij voor TV Het Vennewater een clinici met Sjeng Schalken gewonnen had, leest naar zeggen van Denise alleen maar alles van Donald Duck. "Soms zeg ik wel tegen haar dat boek is leuk en dan leest ze het wel."

Denise heeft ook connecties met de Buk-Buk en Jongerenwerk Heiloo. Ook daar hoopt ze leeftijdsgenoten enthousiast te maken om te gaan het lezen.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten