Paulusschool: de leerlingen van groep 3 t/m 8 deden een spannende zeskamp met o.a. boogschieten.
Paulusschool: de leerlingen van groep 3 t/m 8 deden een spannende zeskamp met o.a. boogschieten. (Foto: aangeleverd)

Koningsspelen 2019

  Human Interest

HEILOO - Op veel plaatsen in Nederland werden vandaag de Koningsspelen gevierd. Zo ook bij diverse basisscholen in Heiloo en Limmen. 

Wat een feest vandaag op de Radboudschool!
In het (sportief) oranje gekleed kwamen de kinderen vandaag naar school. Na een gezamenlijke warming up (die wel nodig was met dit weer) werden alle kinderen gemixt en hebben ze in groepen rond de hele school spelletjes gespeeld. De kleuters werden geholpen door de grotere kinderen en zo genoot iedereen van het touwtrekken, de stormbaan, de speciale koninklijke variant van boter, kaas en eieren en nog veel meer sportieve activiteiten.
Tussendoor was er een gezamenlijke lunch en de dag werd afgesloten met een prachtige medaille voor iedereen.

Sportieve dag op de Paulusschool
Na de feestelijke en druk bezochte Peuterkoningsspelen die op 10 april werden georganiseerd door groep 5-6, stonden op 12 april de Koningsspelen op het programma.
Groep 1-2 genoot van een gevarieerd spelletjesprogramma onder leiding van kinderen uit groep 7-8. De kinderen van groep 3-8 hielden een spannende zeskamp met touwtrekken, waterestafette, paardenestafette, pijl- en boogschieten, bowlen en tent opzetten.
Het koude, maar zonnige weer zorgde voor gezonde rode wangen en blije kinderen!
's Middags renden alle kinderen van de school zoveel mogelijk rondjes in het wijkpark om sponsorgeld op te halen voor betere onderwijsvoorzieningen in Ghana.
Het was een mooie, gezellige en sportieve dag met de kinderen en alle ouders die kwamen helpen!

Koningsspelen op de Willibrordschool
Ook op de Willibrordschool zijn de Koningsspelen uitgebreid gevierd: een gezellig, sportief feest voor en door kinderen. Na het Koningsontbijt werd de dag feestelijk gestart met het zingen en dansen van de Pasapas. Vervolgens waren er spelletjes op het schoolplein, verzonnen en begeleid door de leerlingen van groep 7/8. In de klassen werd er geknutseld en werden activiteiten gedaan met een koninklijk tintje.
Het was een zeer geslaagde dag.

Sportieve Koningsspelen op de Kerkuil
Vrijdag 12 april waren weer de Nationale Koningsspelen en wat hadden we toch een mazzel met het weer. Basisschool De Kerkuil in Limmen pakte dit jaar groots uit. In samenwerking met Berg en Bal Castricum, de Voetel in Limmen, Beentjes Judo-Sport Castricum en basketbal vereniging Castricum maakten zij er een grootse sportochtend van voor de groepen 3 t/m 6. Er werd getennist, geklommen, gebasketbald en een clinic judo gegeven. De kinderen hebben genoten! Ook de kleuters hadden een feestelijke spelletjesochtend op het schoolplein. Groep 7 en 8 hebben de Koningsspelen gehouden op Wouterland. Kortom: het was een geweldige dag!

 

Meer berichten