Onderwijswethouder Elly Beens en bibliotheekdirecteur Jeannette Braam openen de nieuwe schoolbibliotheek op CBS de Duif.
Onderwijswethouder Elly Beens en bibliotheekdirecteur Jeannette Braam openen de nieuwe schoolbibliotheek op CBS de Duif.

Bibliotheek CBS de Duif feestelijk geopend

  Cultuur

HEILOO - Onderwijswethouder Elly Beens en bibliotheekdirecteur Jeanette Braam openden tijdens de Kinderboekenweek op 9 oktober 2019 de nieuwe schoolbibliotheek op De Duif. In een bomvolle aula knipten zij onder toeziend oog van alle leerlingen de toegang open.

Leeskeet
Julie en Pim van der Meer, leerlingen van De Duif, bedachten de nieuwe, stoere naam voor de schoolbibliotheek: De Leeskeet. Tijdens een bijeenkomst in de aula van De Duif presenteerde mevrouw Braam een speciaal voor De Duif geschreven gedicht van Margreet Schouwenaar en werd de nieuwe naam bekend gemaakt.

Leesplezier
Met de Bibliotheek op school slaan De Duif en Bibliotheek Heiloo de handen ineen en komt er extra aandacht voor leesplezier op school én thuis. In de net geopende Leeskeet is ruimte voor lekker veel nieuwe boeken, en in de klassen worden extra activiteiten rondom lezen gedaan. De leerlingen van groep 8 zijn ingewerkt als medewerkers van de Bibliotheek op School. Zij helpen de jongere kinderen met het lenen en inleveren, en met het kiezen van de leukste boeken. Alles om ervoor te zorgen dat kinderen met meer plezier gaan lezen!

Meer berichten