De voorstelling vertelt hoe Arjan Erkel zich ontgijzelde met muziek van Jan Wilm Tolkamp.
De voorstelling vertelt hoe Arjan Erkel zich ontgijzelde met muziek van Jan Wilm Tolkamp. (Foto: aangeleverd)

Hoe Arjan Erkel zich ontgijzelde met muziek

  Cultuur

HEILOO - De voorstelling 'Erkels Hoop' vertelt hoe de ontvoerde Arjan Erkel zich 'ontgijzelde' met muziek van Jan Wilm Tolkamp.

In zijn muzikale vertelling neemt Arjan Erkel zijn publiek mee naar de wanhopige situatie die begon op 12 augustus 2002. Arjan is toen 607 dagen door moslimrebellen in Dagestan ontvoerd geweest tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen. Hij kwam vrij door tussenkomst van KGB-veteranen op 11 april 2004. Hij vertelt niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers. Muziek speelt in de voorstelling een grote rol. Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Arjan van Erkel troost en steun. Nadat zijn ontvoerders het bekende nummer 'Oerend hard' van de band Normaal fonetisch meezongen werd dit zijn lijflied. Niet voor niets begeleidt Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van Normaal, Arjan tijdens zijn lezing.

Arjan Erkel & Jan Wilm Tolkamp - Erkels Hoop, vrijdag 29 maart 2019 om 20.15 uur in de Cultuurkoepel in Heiloo. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten: € 12,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij de VVV op Landgoed Willibrordus.

Meer berichten