Archief Uitkijkpost
Archief Uitkijkpost Foto: Hans Brouwers

Heiloo zoekt nieuwe kinderburgemeester

Algemeen

HEILOO - Sind twee jaar heeft Heiloo een kinderburgemeester. Afgelopen twee jaren is Jayden de Vries kinderburgemeester in Heiloo geweest. Na de zomer gaat Jayden naar de middelbare school, dit betekend dat Jayden ermee gaat stoppen. Om die reden zoeken wij in Heiloo een nieuwe kinderburgemeester voor het schooljaar 2022-2023.

De taak van de kinderburgemeester is om burgemeester Mascha ten Bruggencate te helpen bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Bijvoorbeeld helpen bij Koningsdag, het ontvangen van Sinterklaas, Dodenherdenking, het uitreiken van de lintjes en het bezoeken van bijvoorbeeld scholen en sporttoernooien. De kinderburgemeester vertegenwoordigt bovendien de kinderen van Heiloo over onderwerpen die zij belangrijk vinden en waar zij aandacht voor willen.

Maar wanneer kan je nou kinderburgemeester worden? Dat is wanneer je in de gemeente Heiloo woont,  je op dit moment leerling van groep 7 bent (volgend schooljaar groep 8), je het leuk vindt om met mensen om te gaan (kinderen en volwassenen), je graag betrokken bent bij onderwerpen die in Heiloo spelen en je graag je mening geeft.

Wil jij nou kinderburgemeester worden, of denk je, ik ken iemand die dit echt goed zou kunnen? Dan kun je nu solliciteren!

Stuur een brief, e-mail of filmpje naar de burgemeester voor zaterdag 11 juni 2022. Geef hierin aan: Waarom jij graag kinderburgemeester wil worden, je leeftijd, welke groep op school je zit en iets over jezelf. Dit kan via bestuurssecretariaat@heiloo.nl of per post aan Gemeente Heiloo ( ovv sollicitatie kinderburgemeester, Postbus 1, 1850 AA Heiloo )

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief