Els Rosenmöller
Els Rosenmöller Foto: aangeleverde foto.

Magazine Het Laatste Avondmaal

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Els Rosenmöller (57), coördinator van Hospice Egmond, is druk bezig met de voorbereiding van een magazine, getiteld ‘Het laatste Avondmaal’. Ze geeft het in eigen beheer uit. Het is een handreiking aan iedereen die in de eigen omgeving te maken krijgt met iemand die weet dat hij of zij binnenkort gaat sterven. 

Els begeleidt al ruim twintig jaar mensen in de laatste levensfase. Ze weet als geen ander dat die periode misschien wel de moeilijkste, maar ook de meest intense periode van het leven kan zijn. Die periode markeren met een gezamenlijke maaltijd met dierbaren, kan van groot belang en een grote steun zijn. “De eindigheid hoort bij het leven, het moet niet iets angstigs zijn, je kunt er juist een extra dimensie aan geven. Het delen van de maaltijd betekent ook: delen van aandacht en herinneringen. Samen het leven beleven, in verbinding met elkaar zijn en samen nieuwe herinneringen maken,” aldus Els Rosenmöller.

In het magazine zal Els met tal van leuke, ontroerende en inspirerende verhalen duidelijk maken hoe de organisatie van een laatste, gedeelde, avondmaaltijd ter hand kan worden genomen. In een apart werkboek worden creatieve ideeën, recepten en andere suggesties verder uitgewerkt.

Het magazine en werkboek verschijnen samen in maart 2022. Els heeft een doneeractie op touw gezet (zie https://www.doneeractie.nl/magazine-het-laatste-avondmaal/-56277) om de productie- en drukkosten mogelijk te maken. Donateurs krijgen in maart een exemplaar van het magazine cadeau. Het magazine zal in de winkel ongeveer € 10 gaan kosten. De opbrengsten komen ten goede aan Hospice Egmond.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant