Bezoekers weten het Slotkwartier weer te vinden. Jan van Trigt staat ervoor.
Bezoekers weten het Slotkwartier weer te vinden. Jan van Trigt staat ervoor. Foto: aangeleverde foto.

Bezoekers weten het Slotkwartier weer te vinden

31 jul, 09:54 Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Nu de Slotkapel en de Wunderkammer met schelpenmuseum in Museumhoeve Overslot weer vrijwel dagelijks 's middags vrij te bezoeken zijn, en ook Galerie de Kapberg de deuren weer heeft geopend, weten de toeristen en passanten het Slotkwartier weer te vinden. 

Historicus Jos Hof ontvangt de bezoekers in de Slotkapel met verhalen over de roemruchte historie van de Egmonden terwijl Conservator en collectioneur Jan van Trigt alles weet over de unieke collecties die in zijn Wunderkammer te zien zijn, waaronder Afrikaanse en Chinese beelden, kristallen, mineralen, stenen en een deel van de collectie van voormalig museum West Flinge, waaronder de verzameling opgezette dieren en nog veel meer. 

Ook het sfeervolle schelpenkabinet is zeer de moeite waard om te bezoeken. De drukbezochte concerten op de zondagmiddag in Overslot kunnen helaas nog steeds geen doorgang vinden. 

Als de borden buiten staan en de Egmondse vlaggen wapperen zijn de panden open aan de Slotweg, naast en tegenover de fundamenten van wat eens de schoonste en grootste burcht van Nederland was!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief