Foto:

Maak je slaapkamer klaar voor het nieuwe jaar

Hoewel iedereen er veel tijd in doorbrengt, besteden veel mensen te weinig aandacht aan het interieur van hun slaapkamer. En dat is zonde, want de slaapkamer hoort juist een fijne plek voor jezelf en je partner te zijn. Wil jij dit jaar verandering brengen in je slaapkamer? Lees dan deze tips, en maak je slaapkamer klaar voor het nieuwe jaar.

Bepaal het beeld vanuit je bed
De meeste tijd breng je waarschijnlijk door in bed. Ga dus eens lekker op bed liggen en kijk om je heen. Wat kan er veranderen en welke delen van de kamer hebben een onderhoudsbeurt nodig? Zie je als je omhoog kijkt bijvoorbeeld veel scheuren of verkleuringen in het plafond? Laat dan je plafond spuiten of verven, en creëer weer een mooi uitzicht vanuit je bed.

Verf je kamer met rustige kleuren
De kleur van de slaapkamer is erg bepalend voor de sfeer. Kies daarom het liefst voor lichte en neutrale kleuren. In de slaapkamer wil je immers rustig wakker worden en kunnen ontspannen na een zware dag. Eventueel kun je één muur verven in een warmere of fellere tint, die past bij je interieur en smaak.

Kies de juiste verlichting
In de slaapkamer wil je het liefst natuurlijk daglicht hebben. Blokkeer de ramen dus niet, en zorg voor voldoende privacy zonder altijd de gordijnen te hoeven sluiten. Plaats daarnaast voldoende sfeerverlichting. Kies voor lampen die je vanuit je bed bedient, zodat je op ieder moment bepaalt hoe licht het is in je slaapkamer. Zo heb je bovendien altijd licht dat past bij jouw stemming.

Ga voor de perfecte aankleding
Met accessoires maak je je slaapkamer compleet. Probeer de slaapkamer echter wel rustig in te delen, en niet al te vol te zetten met drukke accessoires. Kies liever voor een groot schilderij of poster, wat persoonlijke spulletjes en wat groen. Zo zijn planten niet alleen mooi; ze kunnen ook de nachtrust bevorderen en de lucht reinigen. De ideale manier dus om je slaapkamer klaar te maken voor heerlijke, lange nachten in het nieuwe jaar.

(Dit is een betaald artikel)

Meer berichten