Het Arnhems Symfonie Orkest NOVA en het Peace Opus koor onder het kunstwerk van Annemarie Kuster.
Het Arnhems Symfonie Orkest NOVA en het Peace Opus koor onder het kunstwerk van Annemarie Kuster. (Foto: STiP Fotografie)

Uitvoering 'A million steps towards peace' ontroert en verbindt

HEILOO - Zaterdagavond 12 oktober vond in de Ter Coulsterkerk de uitvoering plaats van een door Teresa Takken gecomponeerd klassiek-romantisch opus. Het werd ten gehore gebracht door het Arnhems Symfonie Orkest NOVA en het Peace Opus koor.

Teresa ervaart gedurende haar levenstocht telkens weer hoe muziek mensen verbindt, bemoedigt en begeestert. De zoektocht naar vrede verbindt de mensen, wereldwijd, met elkaar. Daarom heeft zij een Peace Opus gecomponeerd.

Kunstwerk

Tijdens het concert hing het kunstwerk 'a million steps' van Annemarie Kuster boven het orkest en het koor. Het is een kunstwerk van 10meter x 1.50 meter op papier. Het kunstwerk gaat gaat over mensen en het pad dat zij gaan door het leven. Dansend over het papier, met haar schoenen in de verf, heeft Annemarie de hele onderlaag in kleur vol gedanst.

Goede doelen

De opbrengst van de kaartverkoop ging naar verschillende goede doelen. Kees van Straaten (Alkmaar) mocht voor 't Praethuys een cheque van € 600,00 in ontvangst nemen. 't Praethuys biedt creatieve workshops voor kinderen en jongeren die geraakt zijn door kanker. Andere goede doelen die eveneens een cheque van € 600,00 in ontvangst mochten nemen zijn: Carina Berger (Alkmaar), zij zet zich in voor een healthcenter in Gambia (malarianetten), Paul Gokke (Limmen) zet zich in om zijn vrouw Isabelle met hersenletsel in Amerika te laten behandelen, Patrick Rupsam (Hattrick Zorg Heiloo) organiseert in 2020 een survivaltocht in de Ardennen voor mensen met een beperking en Tanja v.d. Linde (Haarlem) maakt begin 2020 een bouwreis naar Nepal om huizen te bouwen voor en met de lokale bevolking.

De uitvoering kon rekenen op ruim 200 bezoekers.

Tekst: Yvonne van Stiphout

 

Meer berichten