Reddingboot Adriaan Hendrik moest dinsdagnacht in actie komen.
Reddingboot Adriaan Hendrik moest dinsdagnacht in actie komen. (Foto: www.knrm.nl/reddingboten/reddingboot-adriaan-hendrik)

Boot in problemen op zee

EGMOND AAN ZEE - In de nacht van dinsdag op woensdag krijgt de KNRM een melding over een een vaartuig dat in de problemen zit.

Wat is er aan de hand? Al dobberend op de Noordzee halen twee jongens het anker op en proberen de buitenboordmotor te starten. Diverse pogingen volgen, maar zonder resultaat. Dan beseffen de opvarenden dat ze op de stroom steeds verder van de kust raken. Misschien was het toch niet zo'n goed idee om midden in de nacht een onbekend vaartuig te 'lenen' voor een vaartocht.

De melding komt 02.50 uur binnen bij de bemanning van KNRM station Egmond: alarm voor een vaartuig in problemen. Een kleine 15 minuten na het alarm is de reddingboot Adriaan Hendrik onderweg naar de onfortuinlijke opvarenden en ligt enkele minuten later langszij. De beide opvarenden worden aan boord genomen van de reddingboot. Een van de opstappers start na enkele pogingen de buitenboordmotor en vaart het bootje terug naar de kant.

Een klein uur na het alarm keren de redders huiswaarts. Voor de beide opvarenden volgt nog een kort gesprek met de politie.

Bron: KNRM station Egmond aan Zee

Meer berichten