Afbeelding
Foto Carolien Breed

Sportdag groepen 3 tot en 5 zeer geslaagd

Algemeen Heiloo

HEILOO – Op een zonnig HSV complex werd vandaag de tweede sportdag voor basisschoolleerlingen gehouden, deze week gingen de groepen 3 tot en met 5 de sportieve uitdaging met elkaar aan. De sportdagen vinden plaats in het kader van het Sport@School project van SportRaad Heiloo. Volgende week zijn de groepen 6 tot en met 8 aan de beurt.

De sportdag was zeer goed georganiseerd door de stagiaires van CIOS en het Horizon College, met hulp van buurtsportcoach Pascale de Hoogh. Leerlingen van PCC Heiloo, ouders en vrijwilligers hielpen met veel plezier bij de begeleiding.

De spellen verliepen gesmeerd, de veldcoördinatoren hadden weinig reden tot 'klagen'. In diverse spelvormen (skilatten-race, emmer werpen, koningsbal estafette, tapijttegelrace, autoband-race touwtrekken, Siamees voetbal, zaklopen en hoepel schieten) gingen de leerlingen de sportieve strijd aan met elkaar om de meeste punten. De kinderen vonden het een geweldige dag en deden allemaal fanatiek hun best. Frans Endel gooide er, om de tijd voor de puntentelling in te vullen, op het hoofdveld nog een record tegenaan: de langste polonaise, waaraan zo'n 400 hossende kinderen meededen. De Paulusschool kwam als school met de hoogste totaalscore als winnaar uit de bus en ging naar huis met de felbegeerde wisseltrofee. De beker werd uitgereikt door Elly Beens, wethouder van onderwijs. Zij reikte de Fairplay wisselbeker voor de sportiefste school uit aan de leerlingen van de Jan van Rijckenborghschool. Want het motto van de SportRaad luidt niet voor niets: Betrokken zijn is ook winnen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op het HSV complex werd door 400 kinderen vandaag het record verbroken voor de langste polonaise.
De uitslag is binnen.
Afbeelding
Afbeelding
De Fairplay beker ging naar de Jan van Rijckenborghschool
De Paulusschool ging met wisseltrofee naar huis.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant