Afbeelding

Gelauwerd Dudok Kwartet in Witte Kerk Heiloo

Algemeen

HEILOO - Op zondagmiddag 11 januari brengt het Dudok Kwartet in de prachtige akoestiek van de sfeervolle Witte Kerk in Heiloo een bijzonder programma met Strijkkwartet nummer 5 van Dmitri Sjostakovitsj en het Strijkkwartet van Maurice Ravel.

De leden van het Dudok Kwartet leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een tweejarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel, waarna zij in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen afstudeerden. Mede door de successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de veelbelovendste, jonge strijkkwartetten van Europa. Onlangs, eind 2014, heeft het viertal de prestigieuze Kersjesprijs gewonnen. De prijs, een bedrag van € 50.000, werd op 6 december uitgereikt in het Concertgebouw in Amsterdam. Een citaat uit het juryrapport: 'De jury prijst het Dudok Kwartet om zijn intense, gloedvolle spel, dat volledig in balans is met een analytische interpretatie van de partituur. Het kwartet weet door stralend speelplezier het publiek te bereiken en mee te slepen in een intelligente en speelse vertelling van een muzikaal verhaal'.

Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is om 14.30 uur open. Losse kaarten kosten € 15, jongeren betalen €10. Een consumptie in de pauze is bij de prijs inbegrepen. Reservering is gewenst, mail: info@concertenwittekerk.nl Aanvullende informatie over het concert en de gehele winterserie: www.concertenwittekerk.nl

Losse kaarten zijn, behalve bij de kassa van de Witte Kerk, ook in voorverkoop verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199 in Heiloo.

www.dudokkwartet.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief