Afbeelding

Documentaires bij Videoclub Heiloo op 26 april

Nieuws

HEILOO - Ook niet-professionele filmers maken boeiende documentaires! De documentaire “Hilde Krop Stadsbeeldhouwer van Amsterdam” gaat in première bij Videoclub Heiloo op vrijdagochtend 26 april in het Trefpunt. Honderden beeldhouwwerken van Hildo sieren de straten en gebouwen in Amsterdam en ook in andere steden. Deze documentaire vertelt het boeiende levensverhaal van Hildo Krop en toont de ontwikkeling in zijn werk.

Op deze laatste clubochtend worden nog meer documentaires vertoond die in de afgelopen drie jaar zijn gemaakt. Een voorbeeld daarvan is “De man die de Zaanstreek vormde” over Cornelis Cornelisz uit Uitgeest. Cornelis paste de krukas toe in een molen waardoor op en neergaande bewegingen het mogelijk maakte om hout te zagen. De houtzaagmolen stond daarbij aan de wieg van de Zaanse houtindustrie. Deze documentaire heeft een landelijke prijs gewonnen.

Met nog meer documentaires wordt het een verrassende en interessante ochtend voor filmliefhebbers in Het Trefpunt in Heiloo. Kom allemaal kijken! De aanvang op 26 april is 09:30 uur en de toegang is gratis.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant