Er is genoeg te zien 'in en om de bollenschuur'.
Er is genoeg te zien 'in en om de bollenschuur'. Foto: aangeleverd

Kunst in de bollenschuur

13 mei, 15:43 Cultuur Akersloot

AKERSLOOT - Dit jaar wordt voor de vijfde opeenvolgende keer een kunstexpositie georganiseerd in het weekend van 26 en 27 mei door Gerda Velzeboer voor kunstenaars uit Akersloot en omstreken. De expositie is weer in de voormalige bollenschuur en tuin van Buurtweg 49.

De opening van de kunstexpositie wordt zaterdag om 11 uur verricht door burgemeester Mans.

Initiatiefneemster Gerda Velzeboer, ook bekend als "dochter van de Kolenboer", heeft weer een mooie selectie aan kunsttalenten bijeen gebracht. De afgelopen jaren is de groep exposanten gegroeid tot een gemêleerd gezelschap die verschillende kunstvormen tentoon stellen. Carla van der Eng heeft haar bollenschuur en tuin weer met plezier beschikbaar gesteld voor een weekend van drukte en gezelligheid. Dit jaar heeft Gerda schilderijen, bronzen beeldjes, glassculpturen, keramiek, mandela's en stenen sculpturen geselecteerd van bekende en nieuwe exposanten. Verder worden er verschillende optredens verzorgd gedurende het weekend door popkoor Limbeats met populaire Nederlands- en Engelstalige songs, dansuitvoering door dansgroep Micheline dance studio onder leiding van Lisa Munro en wordt de muzikale omlijsting met trekharmonicamuziek door Annette Klijnstra en Marion Jager verzorgd.

De openingstijden van de expositie zijn van 11 tot 17 uur. Er worden het gehele weekend demonstraties gegeven van steenhouwen en rakustoken (Japanse glazuurtechniek). Kom gerust langs om te genieten van de kunstwerken en gezellige sfeer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief