In het Atelier voert Hella indringende gesprekken. Foto:aangeleverd
In het Atelier voert Hella indringende gesprekken. Foto:aangeleverd Foto:aangeleverd

Culturele Salon: ‘Portret van Hella’

Algemeen

HEILOO - Op woensdag 31 mei presenteert de Culturele Salon in De Beun de documentaire ‘Het Atelier: Portret van Hella’. Na afloop is er een Q&A (vragen en antwoorden) van Hella en Freek de Jonge.  

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveld Academie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met eigen verhalen. Dagelijkse wandelingen met haar man Freek over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

De documentaire begint op woensdag 31 mei om 20.15 uur. Kaarten à 15 verkrijgbaar via www.debeun.nl

De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo en Theater De Beun.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant