Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Scholieren Heiloo in debat over verkeersveiligheid

Algemeen

HEILOO/BERGEN - Op maandag 21 juni organiseerde jongerenorganisatie TeamAlert de projecten Kruispunt en The Battle op het Petrus Canisius College in Heiloo en Bergen. Jongeren gingen met elkaar in discussie over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer. Hiermee worden jongeren meer bewust gemaakt van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

Aan de hand van filmpjes en stellingen bracht een debatleider het gesprek op gang over verkeersveiligheid. Met een competitie-element van drie verschillende korte spellen werd de drang om te winnen en de motivatie tot actieve deelname groter. Tijdens de discussies is gewerkt aan de sociale norm binnen de groep en denken studenten na over hun eigen risicogedrag in het verkeer.

Met The Battle werden jongeren meer bewust gemaakt van de gevaren van afleiding in het verkeer. Twee teams streden om de titel ‘Baas in het verkeer!’ De leerlingen gingen al acterend en improviserend aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid. Ze beeldden veilige en onveilige situaties uit, beantwoordden quizvragen en probeerden samen een voornemen te formuleren die in het teken staat van verkeersveilig gedrag.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant