Sofia Rensen met Pien Straesser op piano.
Sofia Rensen met Pien Straesser op piano. Foto: Pauline Folkerts

Afwisselend en ontroerend concert door muziekschooldocenten

Algemeen

HEILOO - Doordat het publiek 1,5 meter van elkaar zat afgelopen zaterdag (19 juni), leek de Witte Kerk goed gevuld. Dit terwijl er maar 50 man publiek aanwezig mocht zijn. De meeste mensen waren zichtbaar blij dat ze weer live getrakteerd werden op een concert ter gelegenheid waarvan de docenten van Muziek- en Dansschool Heiloo kleine ensembles hadden gevormd.

Een tweetal ensembles bracht muziek die werd opgeluisterd door vertellingen van Annieke van Foreest-Sloet, o.a. regisseuse bij de Theaterbende. Van de warme klanken van Piazzolla, Engelse klassieke muziek, jazzimprovisaties tot en met een bijzondere single van Leonard Luka. Laatstgenoemde was vorige week nog in de uitzending van Giel Beelen. Al met al een heel afwisselend concert waarin docenten lieten horen dat zij professionele musici zijn

Als laatste zong Sofia Rensen - de winnares van de Online Muziekcontest - een prachtig klein lied, She used to be mine, dat menig luisteraar ontroerde. Ze liet horen een waardig winnares te zijn. “En dat is waar we het allemaal voor doen!” besloot directeur Pauline Folkerts het concert. Onze docenten willen hun cursisten inspireren, eruit halen wat erin zit. Folkerts verheugt zich op het 60-jarig jubileum van de Muziek- en Dansschool Heiloo dat op 8 januari 2022 start! Dan gaan we niet alleen luisteren naar docenten, maar vooral naar de cursisten!

Het docentenconcert was bedoeld om de cursisten en Heiloo te trakteren op een mooi concert in deze coronatijden, om de cursisten te inspireren en om de docenten een podium te geven als uitvoerend musicus. Doordat de meeste docenten uitvoerend musicus zijn en door de versoepelingen ook weer elders optredens hadden, waren niet alle docenten/instrumenten vertegenwoordigd. Voor wie graag een proefles wil: op 21 augustus is de Open Dag!

Het concert is nog te bekijken op www.muziekendansschoolheiloo.nl/docentenconcert en mede mogelijk gemaakt door Taqa Cultuurfonds, De Witte Kerk en Theater de Beun.

www.muziekendansschoolheiloo.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant