Afbeelding

Wel of niet trouwen aan het strand? Dit zijn de voor- en nadelen van een strandbruiloft

Algemeen

Ben jij druk op zoek naar een geschikte trouwlocatie? Als je echt op zoek bent naar een trouwlocatie in de omgeving van Heiloo, kun je natuurlijk niet om het strand heen. Je zou dan ook kunnen kiezen voor een trouwlocatie aan het strand als dit je iets lijkt. Een strandbruiloft heeft echter wel voor- en nadelen. Welke voor- en nadelen dit zijn? Wij zetten ze op een rijtje.

Voordelen strandbruiloft
Een groot voordeel aan een strandbruiloft is dat je prachtige trouwfoto’s kan verwachten. Zeker als het mooi weer is, kun je hier echt de mooiste foto’s maken. Deze foto’s zullen je dan ook altijd bijblijven en het is vaak ontzettend leuk om hier op een later moment op terug te kunnen kijken.

Ook is het een voordeel dat je een echt strandthema kunt aanhouden voor jouw bruiloft. Zo kun je zelf kiezen voor zomerse trouwkleding en kun je het strandthema ook als dresscode in de uitnodigingen zetten. Als iedereen zich kleedt in dit thema, creëer je een bepaalde sfeer op de grote dag. Dit kan ontzettend leuk zijn. Als je ervoor kiest om te trouwen aan het strand, zijn er vaak ook genoeg mogelijkheden voor eten en drinken. Zo zijn er genoeg strandtenten waar je jouw bruiloft kunt gaan vieren en waar je samen met jouw gasten een heerlijke dag tegemoet kunt gaan. Er zijn tenslotte veel strandpaviljoens aangewezen als officiële trouwlocatie, dus dit is mooi meegenomen. Dit is bovendien belangrijk, want je mag in Nederland niet op het strand trouwen, maar wel aan het strand bij bijvoorbeeld strandpaviljoens en beachclubs. Als deze zijn benoemd als officiële trouwlocatie, uiteraard. Op zoek naar een toffe locatie aan het strand om te trouwen? Kijk zeker eens bij Weddingspaces, zij hebben een groot aanbod aan prachtige trouwlocaties die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Nadelen strandbruiloft
Hoewel een strandbruiloft vooral voordelen lijkt te hebben, heeft het ook enkele nadelen. Denk bijvoorbeeld aan slechte weersomstandigheden. In Nederland ben je helaas niet verzekerd van mooi weer. De bruiloft plan je natuurlijk al een flinke tijd van tevoren, dus je hebt hier ook geen invloed op. Als jij een strandbruiloft met slecht weer hebt, kan het anders uitpakken dan je had gehoopt en dit zou uiteraard enorm zonde zijn. Als het slecht weer is, betekent dat ook gelijk dat de foto’s misschien wat minder mooi worden en je jezelf niet comfortabel voelt. Denk bijvoorbeeld aan harde wind en nat zand: niet ideaal op jouw trouwdag en ook zeker niet bevorderlijk voor jouw trouwfoto’s!

Als je de bruiloft gepland hebt in een periode waar je niet zeker bent van het weer, kan het ook een goed idee zijn om in plaats van aan het strand een trouwlocatie te zoeken in bijvoorbeeld een grote stad. Denk bijvoorbeeld aan trouwlocaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Groningen. Ook zou je er uiteraard voor kunnen kiezen om voor een trouwlocatie te kiezen in een bepaald dorp of bepaalde stad die dichtbij het strand gelegen is. Dan kun je als het weer meezit altijd nog naar het strand gaan om wat mooie foto’s te maken op de grote dag.

(Dit is een betaald artikel)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant