Truus Trut & de Terlenka's.
Truus Trut & de Terlenka's. (Foto: aangeleverd)

Ouderwetse boerenkoolmiddag met Truus Trut in Limmen

LIMMEN - In 2020 is het 25 jaar geleden dat het toenmalige Parochiehuis aan de Dusseldorperweg werd gered van de sloophamer door een groep enthousiastelingen.

Zij vormden samen Stichting Dorpshart. Het pand aan de Dusseldorperweg werd omgedoopt tot De Burgerij. Het werd verbouwd tot een horecagelegenheid waar menig feest is gevierd. Inmiddels heeft het pand de naam ‘Heeren van Limmen’ gekregen en is het niet meer weg te denken in het straatbeeld voor de inwoners van Limmen en omstreken. Er worden kermis, feesten en verjaardagen gevierd, huwelijken gesloten en scholingen gevolgd, maar ook worden er kerkdiensten en uitvaarten gehouden. 

Met een knipoog naar de afgelopen 25 jaar worden er in 2020 verschillende activiteiten georganiseerd, die in die tijd de revue gepasseerd zijn. Waaronder carnaval, dat altijd uitbundig in Limmen werd gevierd. Carnavalsvereniging De Uylenspieghels organiseerde altijd mooie activiteiten in het pand, er werd menig Alaaf gegeven en polonaise gelopen. De boerenkoolmiddagen waren vaak ook een van de hoogtepunten van het seizoen. Vandaar ook dat deze traditie nog eens uit de kast wordt gehaald met een gezellige middag op zondag 23 februari bij Heeren van Limmen. Natuurlijk eten we boerenkool met worst en is de muzikale omlijsting van niemand minder dan Truus Trut & de Terlenka's. Dit alles voor een jubileumprijs van € 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Heeren van Limmen of Gall & Gall in Limmen. De aanvang is 16.00 uur.

Meer berichten