Sanne Smit mag op 2 maart in de finale nogmaals het kersenijs maken.
Sanne Smit mag op 2 maart in de finale nogmaals het kersenijs maken. (Foto: aangeleverd)

IJssalon Pinoccio in finale Lekkerste kersenijs van Nederland

HEILOO - Wie maakt het lekkerste kersenijs van Nederland? De voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd De Gouden IJsspatel vond afgelopen maandag plaats in de Evenementenhal Gorinchem. IJssalon Pinoccio is genomineerd en door naar de finale! 

Na de voorronde op maandag 27 januari, waarbij elke ijsbereider zijn kersensorbetijs moest inleveren, vond op 28 januari de jurering plaats. Van de bijna 50 zijn 24 ijsbereiders genomineerd voor een finaleplaats. Sanne Smit werkzaam bij ijssalon Pinoccio mag zich op maandag 2 maart bewijzen door op het podium van de IJsVak-wedstrijden het kersenijsje nog eens te draaien. Deze wedstrijd om ‘De Gouden IJsspatel’ vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.

De Gouden IJsspatel
De Gouden IJsspatel is de naam van de jaarlijkse vakwedstrijd om het beste, ambachtelijk bereide ijsje van Nederland. De organisatie is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de belangenbehartiger van ambachtelijk ijsbereiders. Jaarlijks doen tientallen ijssalons mee aan deze prestigieuze vakwedstrijd. Elk jaar staat één smaak centraal. Dit jaar is dat kersenijs op waterbasis: kersensorbet. Het ambachtelijk bereide ijs wordt door een deskundige jury gekeurd op smaak, maar ook op kleur, structuur en schepbaarheid. Eigenschappen die stuk voor stuk bijdragen aan een goed, ambachtelijk bereid schepijsje.

Benieuwd naar de afloop? Volg ijssalon Pinoccio en Ambachtelijk IJscentrum op Facebook!

Meer berichten