Afbeelding

Stroomstoring legt half Noord-Holland plat

Algemeen

HEILOO – Om 09.39 uur (vrijdag 27 maart) viel in een groot deel van Noord-Holland de stroom uit; van Hilversum tot Heerhugowaard, zo ook in heel Heiloo. Oorzaak is een defect in een hoogspanningsstation in Diemen, meldt netbeheerder Tennet.

Complete netwerken liggen al uren plat; veel internet- en telefoonverkeer was een tijdlang dood, stoplichten werken niet en ook het treinverkeer is getroffen. Treinen kwamen pardoes tot stilstand. Gestrande reizigers op station Heiloo 'troffen' het nog; zij kunnen in ieder geval nog naar een busstation lopen. Ook alle spoorbomen zijn al uren buiten werking. Gelukkig dat er mensen zijn, die niet bij de pakken neerzitten, maar accuraat handelen.

De overgang voor voetgangers en fietsers bij het station werd een tijdlang 'bediend' door Joey uit Uitgeest en Frank, een buurtbewoner. Joey was eigenlijk onderweg naar zijn werk. Toen de trein tot stilstond kwam, is hij maar uitgestapt om zich nuttig te maken. Samen hielpen ze het overstekende 'langzame verkeer' door de spoorbomen omhoog te houden. Een paar meter verderop stond de heer Reussing dapper het verkeer te regelen. Hij fietste, net terug van de mondhygiënste, richting huis en zag dat ook de bomen op de spoorwegovergang op de Zeeweg dicht bleven. Dus aarzelde hij niet en ging midden op de overweg staan om het 'wild' overstekende autoverkeer in goede banen te leiden. Menig automobilist bedankte hem met opgestoken duim vanuit opengedraaide autoraampjes. Na een ongeveer uur bracht de NS hem een felgekleurd hesje, dat hij -vastberaden zijn post nog niet te verlaten- aantrok.

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant