Afbeelding

De Zuidwester is gezond

Algemeen Heiloo

De Zuidwester heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de Zuidwester zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Zuidwester is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt  De Zuidwester voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet. In de week van 2 oktober is het ALCIS  ( Active learning Chlidren in Schools)project van start gegaan. Leerlingen komen door dit project en de aangeboden lessen van Dorssports  in aanraking met bootcamp, body-impact, zumba en zaktraining. Leerlingen volgen op school het project door lessen in gezonde voeding, hydratering, vormen van beweging en de resultaten die dat kan opleveren voor een gezonde leefstijl. Ook is de Zuidwester partner in het gemeente project Appeltje Eitje. De doelstellingen van dit project sluiten hier mooi bij aan.

Het team van De Zuidwester  is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!"

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant