Aad Gul en Marco de Vries van Ledsko
Aad Gul en Marco de Vries van Ledsko Foto: Arjan Hoogvorst
video

Ledsko: lichtoplossingen voor alle toepassingen

3 mei, 15:30 Zakelijk Bedrijf Belicht

Zelf noemen ze het een uit de hand gelopen hobby. 'Ze' zijn Marco de Vries en Aad Gul. Wat begon met kleinschalige handel via internet leidde na de eerste kennismaking, op een verjaardag, tot hun eigen bedrijf. De Uitgeester ondernemers zijn met Ledsko gespecialiseerd in led-verlichting. Hoog rendement en lage energiekosten met duurzaamheid als gemene deler.

Amper zes jaar geleden begon Marco de Vries vanuit zijn slaapkamer met de online verkoop van zogenoemde led-strips, oftewel in diverse lengtes en kleuren verkrijgbare aan elkaar geschakelde led-lampen. Verlichting, die ten opzichte van de aloude gloeilamp, meer rendement en mogelijkheden biedt tegen lagere stroomkosten. Dan is voor de meesten de keuze snel gemaakt. "Die handel ging dan ook van meet af aan zeer voortvarend", vertelt Marco de Vries. "Toen ik op een verjaardag met Aad in gesprek kwam en vertelde over mijn verlichtingshandel, hadden we gelijk een klik. Niet veel later belandden we samen bij de KvK om ons bedrijf Ledsko op te starten."

Maatwerkoplossing
De eerste drie tot vier jaar waren de twee jonge Uitgeesters met Ledsko actief naast hun studie en baan. Daarbij is Marco de Vries gespecialiseerd in het technische gedeelte en legt Aad Gul zich toe op de klantcontacten. "Inmiddels opereren we al twee jaar vanuit een mooie, eigen werkruimte aan de Hogeweg, waar de hedendaagse mogelijkheden qua led-verlichting op enkele vierkante meters zijn toegepast. Ons eigen kantoor fungeert daarmee tevens als showroom", laat Aad Gul weten. Het ondernemende duo heeft al een aardige klantenkring opgebouwd. Hun uitgangspunt is altijd weer, hoe je met de juiste 'duurzame' lichttoepassingen aanzienlijk lagere energiekosten kunt genereren. Kortom: de klant een maatwerkoplossing bieden die resulteert in zowel een beter als energiezuiniger lichtplan. Een win-win situatie dus.

Doordacht lichtplan
Al is het zo dat iedereen tegenwoordig werkelijk van alles op internet kan uitzoeken en bestellen, is een goed, op persoonlijke wensen afgestemd, lichtplan niet zomaar eventjes gerealiseerd. "Mensen hebben in de meeste gevallen wel ongeveer een idee in hun hoofd van wat ze zouden willen, maar doorgaans ontbreekt de nodige kennis van zaken", vervolgt Aad Gul. "Met Ledsko hebben wij alle knowhow en vakkundigheid in huis, om iemand een goed doordacht en ontwikkeld lichtplan te bieden. Om het voor de klant alvast zo levend mogelijk te maken, kunnen wij vooraf per computer een zeer realistische 3D-weergave presenteren. Zo valt perfect te zien hoe de verlichting in bepaalde ruimtes uiteindelijk gaat ogen."

Slimme sensoren
Zoals gezegd kunnen Marco en Aad in hun kantoorruimte aan de Hogeweg diverse led-lichttoepassingen demonstreren. Zoals bijvoorbeeld koofverlichting bij een verlaagd plafond, led-verlichting met slimme sensoren en verlichting met vele (variabele) kleuren. De mannen hebben duidelijk een missie; continu verbeteren en de wereld een stukje duurzamer maken.

Ledsko is te vinden op de Hogeweg 92A, 1911 GK Uitgeest. Info/reserveren: 085-0607777, info@ledsko.nl. Website: www.ledsko.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief