Foto: aangeleverd
Limmen

Leerlingen Kleurenorkest maken parkeerplan voor Hogeweg

  Human Interest

LIMMEN - Kiyan en Stan, twee leerlingen uit de leerlingenraad van basisschool het Kleurenorkest in Limmen, hebben een parkeerplan gemaakt voor de Hogeweg.

Ze willen hiermee aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de buurt. Ze balen ervan dat sommige ouders op de stoep parkeren. Flint, een 12-jarige klasgenoot die zelf aan de Hogeweg woont, vertelt: "Ik kan soms niet eens over de stoep naar school lopen. Dan loop ik maar over de weg en moet ik heel goed oppassen."

De kinderen hebben hun plan gepresenteerd aan de directeur van de school, Els Vonk. Zij staat achter het plan en heeft al contact opgenomen met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken. De kinderen willen een 'Kiss & Ride', betere en meer verkeersborden en een parkeerplattegrond, zodat mensen kunnen zien waar ze kunnen parkeren. Kiyan: "We moeten rekening houden met de buurtbewoners. Zij wonen hier altijd en wij zijn een soort gast. Op sommige plekken is het zo druk, dan wordt de straat gewoon geblokkeerd. De kinderen uit Limmen moeten zoveel mogelijk op de fiets komen, zodat er rust komt in de straat."

Ook Stan maakt zich er druk over: "Er zijn regels in de schoolzone, maar mensen houden zich er niet aan. Dan zetten ze hun kinderen af bij het zebrapad of keren hun auto in de schoolzone. Dat mag niet!" De kinderen hopen dat ze samen met Els en de gemeente hun plan ten uitvoer kunnen brengen. Ze hebben goede ideeën en willen bijvoorbeeld ook de opa's en oma's, die kinderen vaak ophalen, bewust maken van de regels.

Voor wie het niet meer weet, hierbij de regels die gelden in de schoolzone: er geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur, er mag niet worden stilgestaan en er mag in de schoolzone niet worden gekeerd.

Meer berichten