Het Trefpunt toont trots de cheque t.w.v. € 50.000 voor de GeheugenHuiskamer
Het Trefpunt toont trots de cheque t.w.v. € 50.000 voor de GeheugenHuiskamer Foto: Aangeleverd

Trefpunt wint prijs voor de GeheugenHuiskamer

Algemeen

HEILOO - Stichting het Trefpunt heeft donderdag 19 mei in Theater De Vest in Alkmaar de tweede prijs van maar liefst € 50.000 gewonnen met hun project De GeheugenHuiskamer, een wekelijkse ontmoetingsplek voor mensen met beginnende vergeetachtigheid en hun mantelzorgers die in september van start moet gaan. Het betreft de Pius-prijs.

De Pius-prijs is een initiatief van de Pius-Stichting. De stichting financiert goede doelen waar oudere mensen baat bij hebben. Bij het toekennen van de prijzen heeft de jury gekeken naar innovatie, duurzaamheid, haalbaarheid en originaliteit, maar vooral naar de mate waarin het idee bijdraagt aan een beter, actiever en socialer leven voor ouderen. Aan al deze punten heeft het Trefpunt uitstekend voldaan en de tweede prijs is dan ook meer dan verdiend. 

Cliëntondersteuner Karin van Kersbergen van het Trefpunt is uiteraard zeer gelukkig met de prijs en het stevige geldbedrag dat eraan verbonden is. “In de GeheugenHuiskamer kunnen activiteiten worden gedaan, maar het is ook een plek voor emotionele steun. Zo kan de persoon met dementie langer thuis blijven wonen en worden de mantelzorgers ondersteund waar het kan zodat zij het langer volhouden. Met dit mooie bedrag kunnen we in september starten met de GeheugenHuiskamer. We zijn geweldig blij met de prijs!” 

Woensdag leest u meer in de Uitkijkpost.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief