Lever je oude frituurvet/olie in bij Scouting Victorie.
Lever je oude frituurvet/olie in bij Scouting Victorie. Foto: Facebookpagina Scouting Heiloo

Lever je oude frituurvet in bij Scouting Victorie

2 jan, 09:25 Algemeen

HEILOO - Heb jij met Oud & Nieuw zelf je oliebollen gebakken? Begin je het nieuwe jaar graag met een schone frituurpan? Lever dan je gebruikte olie of frituurvet bij Scouting Victorie.

Scouting Victorie is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet is een waardevolle grondstof voor o.a. biobrandstof. Daarom krijgt de scouting een vergoeding als zij gebruikt frituurvet en olie inzamelen.

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en breng deze vervolgens naar de speciale kliko op terrein van Scouting Victorie. Na Oud & Nieuw staat de kliko voor het frituurvet bij het hek van de Scouting.

Wat kan je inleveren?
• Frituurvet vloeibaar
• Frituurvet vast
• Frituurolie
• Overige plantaardige oliën (zoals uit o.a. bakjes olijven)

Wat zijn de voordelen?
Door het inleveren van  gebruikt frituurvet helpt u Scouting Victorie financieel een handje. Daarnaast draagt u bij aan een schoner milieu. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat dit op andere plekken belandt zoals in het riool of bij het afval.

Wat kan je nog meer doen?
Vraag je vrienden/familie/buren of zij nog gebruikt frituurvet hebben en neem dit mee. Hiermee help je ze van hun frituurvet af en maak je ons blij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief