V.l.n.r. Dennis Palfenier, Marcel Hink, Henk Verdonk, Wim Verdonk, Martin Brouwer, Ramon Tromp, Stefan van der Werff, Toon Imming, Richard Jansen, Bram Imming, Jorn Teer, Tijs van Beek, Ike Groen en Jordy Tromp.
V.l.n.r. Dennis Palfenier, Marcel Hink, Henk Verdonk, Wim Verdonk, Martin Brouwer, Ramon Tromp, Stefan van der Werff, Toon Imming, Richard Jansen, Bram Imming, Jorn Teer, Tijs van Beek, Ike Groen en Jordy Tromp. Foto: aangeleverde foto

Nieuw strandraceteam uit de startblokken

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Op zondag 14 november is het nieuwe strandraceteam De Online Drogist-AGU gepresenteerd in restaurant Eazee in Egmond aan Zee. Het team is een fusie van het voormalige wedstrijdteam Imming-AGU en MTB de Online Drogist.

Het team bestaat inmiddels uit 14 renners. De meesten komen uit de regio Egmond-Heiloo-Alkmaar. In het team onder andere meervoudig winnaar Bram Imming (mede-eigenaar van fietsenwinkel Imming Bikes), oud-Nederlands kampioen bij de elite Richard Jansen en regerend Nederlands kampioen basisleden Jordy Tromp. Motto van het team is om samen sterker te worden, dus wordt er vaak samen getraind en naar wedstrijden toegeleefd.

Vorige week nam het team deel aan de langste beachrace ter wereld, van Hoek van Holland naar Den Helder, 135 kilometer over het strand. Met een noordwestenwind en de hele dag hoogtij, werd het een zeer zware race. Met een zevende plek was Ramon Tromp uit Heiloo die dag de sterkste.

Komend weekend zakt het team af naar De Panne (België) voor de wedstrijd die ook wel bekendstaat als de moeder aller strandraces. Daar gaan Bram en Richard hun podiumplaatsen van de afgelopen edities verdedigen. 

De rest van het seizoen zal onzeker zijn door (mogelijk nieuwe) coronamaatregelen, maar het team houdt de moed erin. Voorlopig staat zowel de thuiswedstrijd Egmond-Pier-Egmond als het EK in Duinkerken (Frankrijk) nog op het programma.

Het team houdt de moed erin.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant