RTV80: geen sportweekend Egmond, wel een terugblik
<p>Geen &#39;kluwe&#39; fietsers tijdens Egmond-Pier-Egmond dit jaar.&nbsp;</p>

Geen 'kluwe' fietsers tijdens Egmond-Pier-Egmond dit jaar. 

(Foto: aangeleverd)

RTV80: geen sportweekend Egmond, wel een terugblik

EGMOND AAN ZEE - RTV80, de lokale omroep van de gemeente Bergen, richt zich in het weekend van 9 januari op de Egmond Halve Marathon en de mountainbikewedstrijd Egmond-Pier-Egmond. Omdat het evenement dit jaar vanwege corona niet doorgaat, ontbreekt logischerwijze een live verslag. Hiervoor in de plaats kijkt de omroep naar de wedstrijden in het verleden. Daarnaast besteedt RTV80 aandacht aan de gevolgen van het wegvallen van deze twee jaarlijkse terugkerende sportevenementen. 

Presentatoren Monique Mol en Jan Hopman praten met Jan Willem Mijderwijk en Rick Mensen, beide Event Manager en werkzaam bij organisator Stichting Sportevenementen Le Champion. Verder zijn te gast cultuur- en sportwethouder Antoine Tromp en Egmonder Sandy Dekker van Bikeshop Egmond, een van de hoofdsponsors en vrijwilliger van de Egmond-Pier-Egmond. Jan Hopman gaat in gesprek met Egmonder Bram Imming, vorig jaar vierde in de Egmond-pier-Egmond. Omroepmedewerker Pim Lemmers praat met Michel Butter die dit jaar voor de laatste keer de Egmond Halve Marathon zou lopen. Ook zijn coach Guido Hartensveld is hierbij aanwezig. Daarnaast praat Pim met Marja Wokke, zij won vier edities van de Egmond Halve Marathon. Een reportage over Jaap Wit staat eveneens op het programma. Hij nam deel aan alle edities van de Halve Marathon in Egmond. 

Het programma over het sportweekend van Egmond is op zaterdag 9 en zondag 10 januari te zien op TV80 om 10.00 uur, 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur en 22.00 uur. RTV80 is te zien op Ziggo kanaal 44. Ook op www.rtv80.nl is het programma te zien (klik op ‘TV’ en ‘Kijk live RTV80’). Via de RTV80 app (onder gemist) en via social media zoals YouTube en Facebook is de uitzending eveneens te bekijken.

Meer berichten