Foto:

Optimisme bij Historische Vereniging Heiloo

HEILOO - Deze week is het precies twee jaar geleden dat de Historische Vereniging haar nieuwe museum op het landgoed Willibrordus betrok. Wat wellicht een groot avontuur leek, blijkt een heel goede beslissing te zijn geweest.

Met man en macht en met inzet van alle vrijwilligers is er een bijzonder werk verricht. Niets bleek te veel, niets leek te moeilijk. Nieuwe plannen maken, grote glazen vitrines verhuizen, alle bestaande materialen hergebruiken, bij de opening direct starten met een nieuwe tentoonstelling, het museum geopend met een bescheiden feestje. En nu, twee jaar later, blijkt het inderdaad een goede beslissing te zijn geweest. Nog steeds wordt er met plezier gewerkt, komen er veel bezoekers naar ons museum, zijn er ook voor de volgende jaren alweer plannen voor nieuwe tentoonstellingen en andere activiteiten. Hoe fijn is het daarom dat we deze week weer voorzichtig open mogen.

Onze huidige tentoonstelling over het boek ‘De St. Willibrordusstichting - Van landgoed Ypestein tot landgoed Willibrordus’ van Dick Slagter is nog te bewonderen en er zijn ook vitrines met materiaal uit 1940-1945 en oude filmbeelden van de intocht van de Engelsen en Canadezen te zien.

Ondertussen wordt er gewerkt aan de tentoonstelling over het 75-jarig bestaan van Teken- en Schilderclub Tintoretto. Op deze tentoonstelling zal veel historische kunst geëxposeerd worden.

Het museum zal vanaf zaterdag 21 november weer geopend zijn. Wij kijken uit naar uw bezoek. Tijdens openingstijden zijn er vrijwilligers die uw vragen kunnen beantwoorden en zullen alle op dat moment geldende regels in acht genomen worden. Openingstijden: di. 19.00-21.00 uur, za. en zo. 14.00-17.00 uur.

Meer berichten