<p>O.a. met tekeningen vragen de bewoners van de Zevenhuizerlaan aandacht voor verkeersveiligheid.</p>

O.a. met tekeningen vragen de bewoners van de Zevenhuizerlaan aandacht voor verkeersveiligheid.

(Foto: aangeleverd)

Bewoners Zevenhuizerlaan vragen aandacht voor verkeersveiligheid

HEILOO - Op zaterdag 26 september van 10.00 tot 13.00 uur gaan een aantal bewoners van de Zevenhuizerlaan in Heiloo de straat op voor een veiligere straat.

Samen met Veilig Verkeer Nederland vragen ze op een ludieke manier om langzaam te rijden. Met kindertekeningen op de weg, slingers en een duim omhoog voor de automobilisten die zich aan de maximumsnelheid houden.

Net als de meeste straten in het dorp is de maximumsnelheid op de Zevenhuizerlaan 30 km per uur. Helaas wordt vaak (veel) harder gereden. De straat is smal, er zijn veel (jonge) fietsers en er is niet overal een stoep. Het kruispunt met de Breedelaan, waar veel gezinnen en kinderen oversteken vanuit Zuiderloo, is een groot punt van zorg. Ook rijdt er nog steeds vrachtverkeer en gewoonteverkeer door de straat, dat veel beter voor de Vennewatersweg kan kiezen.

De hoop van de bewoners is ook gevestigd op de gemeente. De bewoners vragen om beter toe te zien op de verkeersveiligheid en haast te maken met de herinrichting. En op korte termijn tijdelijke maatregelen te nemen.

Meer berichten