Heilooër Jeroen Schouten toegetreden tot Ere-gilde Noordhollandse Kaas

HEILOO - Plaatsgenoot Jeroen Schouten is op vrijdag 30 augustus officieel toegetreden tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Aan wethouder Pieter Dijkman van Alkmaar (tevens voorzitter van het Ere-gilde) de eer om Jeroen Schouten en drie anderen te huldigen.

Voorafgaand aan de huldiging openden de heren gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en leggen ze op de markt een proef van bekwaamheid af. Toetreding tot het gilde is bijzonder. Jeroen Schouten (Van Tol Versunie, Heerhugowaard) is uitverkoren vanwege zijn grote verdiensten voor Noordhollandse kaas.

Ere-gilde Noordhollandse Kaas
In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks worden een aantal personen die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten FrieslandCampina-Zijerveld, CONO Kaasmakers en de gemeente Alkmaar.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.

Meer berichten