Foto: Sandra Mulder

Jan van Rijckenborghschool Wandelt voor Water

HEILOO - Vandaag liepen de kinderen van de Jan van Rijckenborghschool met zware rugzakken een route door Heiloo vanwege de actie 'Wandelen voor Water'. 

Wandelen voor Water is een bijzondere scholierenactie. Met bijzondere gastlessen leren de kinderen over de wereldwijde waterproblematiek en met de sportieve wandeltocht kunnen de kinderen hier zélf iets betekenen voor hun leeftijdsgenoten in Afrika. Elk jaar organiseert Simavi de landelijke scholierenactie 'Wandelen voor Water'. Met deze sportieve actie lopen duizenden leerlingen 6 kilometer, met 6 liter water op hun rug (max. 10% van het lichaamsgewicht) om zo geld op te halen voor hun leeftijdsgenootjes in Afrika. Voorafgaand aan de sponsorloop krijgen de kinderen een gastles om meer te leren over de wereldwijde waterproblematiek en de betekenis hiervan voor kinderen in Afrika.

Voor ons is het heel normaal; veilig drinkwater uit de kraan, toiletten op school en in huis en goede dagelijkse hygiëne. Helaas is dit niet overal zo vanzelfsprekend; nog steeds hebben wereldwijd 2,4 miljard mensen geen toegang tot een schoon toilet en hebben 1,8 miljard mensen geen toegang tot veilig, schoon water. Dit geldt ook voor veel kinderen en hun families in Oeganda en Tanzania. Zij moeten vaak uren lopen om water te halen. Hierdoor kunnen ze minder vaak naar school en missen ze belangrijke lessen. En dat niet alleen! Wereldwijd sterven er nog elke dag 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water en het gebrek aan een toilet.

Meer berichten