Aan wethouder Elly Beens de eer om de Gezonde Kantineschaal uit te reiken aan Dhr. D.W.A. Ramler, vestigingsdirecteur PCC Heiloo.
Aan wethouder Elly Beens de eer om de Gezonde Kantineschaal uit te reiken aan Dhr. D.W.A. Ramler, vestigingsdirecteur PCC Heiloo. (Foto: Jan Jong Fotografie)

Gezonde Kantineschaal voor PCC Heiloo

HEILOO - Wethouder Elly Beens mocht dinsdag 3 juli de Gezonde Kantineschaal uitreiken aan PCC Heiloo. De Gezonde Kantineschaal wordt uitgereikt aan scholen die zich inzetten om leerlingen een gezond assortiment eten en drinken aan te bieden. In totaal ontvangen zes scholen uit Heiloo en Alkmaar de Gezonde Kantineschaal. 

Wethouder Elly Konijn-Vermaas die de Gezonde Kantineschaal uitreikte aan de Alkmaarse scholen benadrukte het belang dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving. "In je jeugd wordt de basis voor een goede gezondheid gelegd, waar je je hele leven plezier en voordeel hebt. Bij gezond en veilig opgroeien past heel mooi de gezonde schoolkantine op het voortgezet en middelbaar onderwijs. Ik hoop dat andere scholen, die nog geen gezonde schoolkantine hebben, ook geïnspireerd raken om hun assortiment gezonder te maken."

De Gezonde Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum en wordt in deze regio ondersteund door GGD Hollands Noorden en JOGG Alkmaar.

Meer berichten