'Vaarwel Graaf zonder Hoofd' wordt gebotteld.
'Vaarwel Graaf zonder Hoofd' wordt gebotteld. (Foto: Sancti Adelberti)
Egmond aan den Hoef

Binnenkijken bij Brouwerij Egmond

EGMOND AAN DEN HOEF- Nederlandse brouwerijen openen tijdens de 'Open brouwerijdagen' op 1, 2 en 3 juni de deuren. Leuk om eens van dichtbij te bekijken hoe bevlogen brouwers hun bieren maken. Ze vertellen (bijna) alles over het proces en de mouten, hoppen en gisten die ze gebruiken.

Ook Brouwerij Egmond zet de deur wagenwijd open op 1, 2 en 3 juni. Rondleidingen zijn er om 15.00, 16.00 en 17.00 uur. Het Proeflokaal is open van 15.00 tot 19.00 uur.

Mooie aanbieding zomerbier
Brouwerij Egmond maakt twee uitzonderlijke zomerbieren: de Egmondse Weizen en de Egmondse Blonde. Die gaan tijdens de Open brouwerijdagen voor onweerstaanbaar lage prijzen de deur uit. Minimum afname is een doos van 24 stuks. Let op: Alleen tijdens de Brouwerijdagen.

'Vaarwel Graaf zonder Hoofd' gebotteld
Brouwerij Egmond staat midden in de Egmondse samenleving. Cultuurhistorie staat hoog in het vaandel. Dat bewijzen we met ons eerste zelf gebrouwen bier, dat opgedragen is aan graaf Lamoraal van Egmond die op 5 juni precies 450 jaar geleden werd onthoofd op de Grote Markt in Brussel. Willem van Oranje sprak: 'Vaarwel Graaf zonder Hoofd' en dat is de naam voor het bier geworden. Op de dop staat de kop van Lamoraal. Als je een biertje bestelt krijg je er een flesopener bij met dezelfde tekst. Iedere keer als er een flesje wordt opengemaakt, wordt Lamoraal als het ware weer onthoofd.
Op 5 juni van 16.00 tot 20.00 uur kan iedere Egmonder het bier komen proeven in het Proeflokaal van de Brouwerij aan de Weg over de Bisschop 1B in Egmond aan den Hoef.
De Graaf zonder Hoofd is gebrouwen in samenwerking met abt Gerard Mathijsen en burgemeester Hetty Hafkamp in een beperkte oplage. Het is een Irish Red Ale met een alcoholpercentage van 4,7%. De flesjes zijn ook te koop in het Proeflokaal en de helft van de opbrengst gaat naar een cultureel doel in de Egmonden.

Brouwerij Egmond, Weg over de Bisschop 1b, Egmond aan den Hoef

Meer berichten