Heiloo

Wie telt er mee?

Van 18 tot en met 24 september is de Nationale Fiets Telweek. Nederland telt zo'n 14 miljoen fietsers, maar hoe en waar er gefietst wordt, daarover is nog lang niet alles bekend. In de derde week van september gaat de Nationale Fiets Telweek 2017 van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. 

Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend. Maar van de miljoenen fietsers weten we veel minder. Diverse overheden, waaronder de provincie Noord-Holland, houden daarom de Fiets Telweek. Daarin registreren ze elk jaar hoe fietsers zich verplaatsen, met welke snelheid en op welke tijdstippen. Ook wordt meer duidelijk hoeveel fietsers tegelijk een route fietsen en waar de grote vertragingen zitten. De informatie helpt om fietsroutes te verbeteren.

Gemeente Heiloo steunt de Nationale Fiets Telweek. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer er duidelijk wordt waarmee fietsers het best gediend zijn. De gemeente ontvangt in november de onderzoeksresultaten voor Heiloo.

Meedoen
Wie mee wil doen aan de Fiets Telweek kan de app downloaden op Fiets Telweek . Meedoen kan tijdens de actieweek van 18 t/m 24 september, maar ook de rest van het jaar. Ook kunnen deelnemers hun ervaringen delen en routes beoordelen.

Bron: gemeente Heiloo

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>