De kinderen krijgen morgen les van Huub.
De kinderen krijgen morgen les van Huub.

Kinderkookcafé bij Brasserie in 't Groen

Cultuur Heiloo

Op woensdag 17 februari zwaaien de leerlingen van groep 7 van OBS de Zuidwester de scepter over de keuken, bar en bediening van Brasserie in 't Groen in Heiloo. Hun gasten zijn ruim 40 ouders én Elly Beens, wethouder van de gemeente Heiloo, die kunnen genieten van een perfect verzorgde en gezonde lunch!

Kijkje in de keuken
Huub Tervoort, chef-kok van Brasserie in 't Groen geeft de leerlingen letterlijk een kijkje in de keuken. Hij vindt het belangrijk dat kinderen zien wat er allemaal moet gebeuren voordat er een lekkere en gezonde lunch op tafel staat. Warenkennis, kookkunst, planning, samenwerken en organiseren zijn allemaal belangrijk bij het runnen van een restaurant. Huub: "Het is voor kinderen belangrijk dat zij - naast theorie - ook leren in de praktijk en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen taken."

Voorbereidingen.
Voorafgaand aan de lunch krijgen de leerlingen een kookworkshop en les in bedienen en werken achter de bar. Zij leren de tafels keurig op te dekken en krijgen tips voor het opnemen van de bestelling en afrekenen. Een bijzonder gemotiveerde keukenbrigade zal heerlijke gezonde broodjes, soepen en salades bereiden. Ook in de bediening en achter de bar zullen de leerlingen laten zien wat zij in korte tijd geleerd hebben.


 


 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant