Daphne in haar atelier.
Daphne in haar atelier. Foto: aangeleverd

Een rouwboeket als afspiegeling van het leven van uw dierbare

Bedrijf belicht

Uitvaartbloemiste Daphne
Termijen 123
1852 TH Heiloo
06-13507930
daphnelooijer@live.nl
www.uitvaartbloemistedaphne.nl
FB: uitvaartbloemistedaphne
Insta: uitvaartbloemiste_daphne

Hield uw dierbare van pianospelen? Dan maakt Daphne een mooi rouwboeket met daarin bladmuziek verwerkt. Had uw dierbare groene vingers? Dan maakt Daphne een prachtig rouwstuk met bijvoorbeeld een hark erin. Een ballerina krijgt een rouwstuk met haar spitzen van vroeger en u kunt wel bedenken waar de overledene van hield als er een biljartkeu in het stuk is verwerkt.

“Het bloemstuk weerspiegelt het leven van de overledene en ik vind het heel mooi dat dit het laatste stukje is wat ik de nabestaanden kan meegeven”, aldus Daphne Slink-Looijer die op haar 16e aan den lijve ondervond hoe belangrijk dat laatste stukje afscheid is.

Uit eigen ervaring
Daphne is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze werkt al vanaf haar 13e in de bloemen bij diverse vooraanstaande bloemisten in Heiloo, ze is dan ook geen onbekende in het Heiloose. Toen haar jongste naar school ging besloot ze voor zichzelf te beginnen en zich te specialiseren in rouwwerk. Daphne deed dit niet zomaar, ze maakte al vroeg kennis met de uitvaartwereld: “Op mijn zestiende jaar verloor ik mijn vader, een hele heftige tijd want er was zoveel verdriet. Ik mocht de boeketten maken voor mijn zus, mijn broer en mezelf en die mochten we op het graf leggen. Dat ik daar mijn eigen stempel op kon drukken en dat ik daar mijn vader in terugzag heeft mij enorm geholpen in deze zware tijd”, aldus Daphne.

Onbegrensde creativiteit en zoveel mogelijk service
Door voor zichzelf te starten kon ze haar creativiteit onbegrensd gebruiken in haar rouwwerken en kon ze meer tijd nemen voor de klant. Hoewel ze thuis een prachtige werkruimte heeft waar klanten van harte welkom zijn biedt zij ook de mogelijkheid om het rouwwerk of de grafaankleding bij de nabestaande thuis te bespreken. “In je eigen omgeving heb je veel meer rust, je hoeft niet met verdriet in de winkel te staan. Ik neem de klant graag alle lasten uit handen in deze moeilijke tijd”, zo legt Daphne uit. De rouwwerken worden persoonlijk door Daphne naar de locatie gebracht en ook de kerk- of kameraankleding en de grafaankleding wordt tot in de puntjes door haar verzorgd, indien gewenst.

Laat je goed informeren: er zijn mogelijkheden te over
Vaak zie je dat het afscheidsbloemwerk ook nog even snel geregeld moet worden, omdat er al zoveel te regelen valt na een overlijden. “De overledene hield van rode rozen, dus graag een boeket met rode rozen hoor je vaak. Maar er is zoveel meer mogelijk, dat weten mensen vaak helemaal niet”, vertelt ze. Bij Daphne is dus heel veel mogelijk, qua creativiteit maar ook qua bloemen. Ze werkt samen met een gespecialiseerde groothandel die bijna aan iedere bloem kan komen, mits het seizoen het toelaat. De bloemen zijn kakelvers en van de allerbeste kwaliteit.

Tekst: Margreeth Anema

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant