Aad Tijssens.
Aad Tijssens. Foto: aangeleverd

Opbrengst vierde bundel Aad Tijssens voor Oekraïne

Algemeen

HEILOO - Aad Tijssens schrijft al sinds zijn 14e jaar gedichten en verhaaltjes. Inmiddels telt de Heilooër 72 lentes en heeft hij in eigen beheer vier bundels gepubliceerd, waarvan de laatste onlangs in de remonstrantse kerk in Alkmaar is gepresenteerd. De opbrengst van de bundel schenkt Aad aan Oekraïne.

‘Armeluisbiefstuk’ gaat over allerlei verschillende situaties, observaties en mensen.  De titel komt voort uit de naam van het laatste gedicht uit de bundel ‘biefstukzwam’.  Aad heeft een paar schrijfcursussen gedaan bij de ook uit Heiloo afkomstige Margreet Schouwenaar. “Van Margreet hoorde ik dat dit vroeger armeluisbiefstuk werd genoemd. Dat vond ik een mooie titel voor mijn bundel,” vertelt Aad. De voorplaat is getekend door de kleindochter van Aad, Lana Krop. Aad: “Het bijzondere daarvan is dat zij de tekst letterlijk geïnterpreteerd heeft en er een arme luis van heeft gemaakt, die een biefstuk eet. Haar generatie heeft geen idee van het begrip armeluisbiefstuk.”

In de bundel heeft Aad ook nog een los gedicht gedaan: Kijiv. Dit heeft te maken met de oorlog in Oekraïne. “Toen de bundel af was, bedacht ik dat het een mooi gebaar zou zijn om de opbrengst te schenken aan Oekraïne. Inmiddels heb ik 60 bundels verkocht en staat de teller op € 1106 voor het goede doel.”

Een bundel kost € 17,50 en de opbrengst komt ten goede aan Oekraïne. Deze week komen er bundels te liggen bij de Bruna in Heiloo en bij boekhandel Van der Meulen in Alkmaar. U kunt ook direct bij Aad Tijssens een bundel bestellen door een mail te sturen naar a79t@icloud.com of te bellen naar 06-24634764. Dan ontvangt u een gesigneerde bundel die Aad persoonlijk komt bezorgen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant