Ondernemers investeren in Stationscentrum
<p>Bram Bruin (links) en wethouder Rob Opdam ondertekenden eind vorig jaar de uitvoeringsovereenkomst.</p>

Bram Bruin (links) en wethouder Rob Opdam ondertekenden eind vorig jaar de uitvoeringsovereenkomst.

(Foto: aangeleverd)

Ondernemers investeren in Stationscentrum

HEILOO - Op 10 december 2020 ondertekenden wethouder Rob Opdam namens de gemeente en ondernemer Bram Bruin namens de ondernemingsvereniging van het Stationscentrum de uitvoeringsovereenkomst voor een BIZ-verordening. Uitgangspunt van deze verordening is dat bedrijven samen willen investeren in de kwaliteit van de omgeving.

Samenwerking is nodig
De ondernemersvereniging van het Stationscentrum heeft hard gewerkt aan een plan voor de oprichting van een BIZ. Dit is een afgebakend gebied zoals een winkelstraat, een centrum of een bedrijventerrein, waarbinnen ondernemers en/of de eigenaren zoals hierboven gezegd samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.

Ondernemer Bram Bruin (café De Wit): “In het Stationscentrum willen we graag samen een aantal zaken oppakken om het gebied ook in de toekomst aantrekkelijk te houden en zelfs hier en daar te verbeteren. Wij denken hierbij aan het verbeteren van het fiets parkeren, het samen maken van reclame en organiseren van evenementen. Door dit in een BIZ-vereniging te doen, doet iedereen mee en zijn we ook een natuurlijke gesprekspartner voor de omgeving en de gemeente." Een voordeel van een BIZ-vereniging is bovendien dat de ondernemersvereniging niet achter de bijdrage van de winkeliers aan hoeft, want de bijdrage wordt geïnd door de gemeente. Uiteindelijk betaalt de gemeente deze verplichte bijdrage als subsidie terug aan de BIZ-vereniging, die de middelen vervolgens gebruikt voor de uitvoering van het vastgestelde BIZ-plan.

Wethouder Rob Opdam gaf eerder al aan blij te zijn met de stap die de ondernemers hebben gezet. "Een goede samenwerking tussen de ondernemers maakt het voor de gemeente makkelijker om samen de uitdagingen die er in het gebied liggen op te lossen. De BIZ-vereniging speelt daarbij een goede rol," aldus de wethouder.

Draagvlakmeting
Op maandag 18 januari is de draagvlakmeting onder de 45 ondernemers in het Stationscentrum gestart. Alle ondernemers kunnen hun stem uitbrengen, voor of tegen het BIZ-plan. Als van de 45 ondernemers meer dan de helft een stem uitbrengt en tenminste twee derde van die stemmen voor het plan is, zal de BIZ in werking treden in principe voor een periode van drie jaar. Als de ondernemers tevreden zijn kan de periode met vijf jaar worden verlengd.

Meer berichten