Susan Wiedijk met French Kiss, een van haar dravers.
Susan Wiedijk met French Kiss, een van haar dravers. (Foto: Remon Stroomer)

100ste zege voor Susan Wiedijk

HEILOO - Onlangs bereikte Susan Wiedijk uit Heiloo een bijzondere mijlpaal door in het Duitse Gelsenkirchen met een harddraver genaamd Giant Starlake voor de 100ste keer in haar carrière een paardenrace te winnen. De vijfvoudig kampioene van Nederland had daar slechts 500 starts voor nodig. Dat betekent dat ze 20% van haar races wist te winnen.

In deze tak van sport, met veel zeer fanatieke tegenstanders, mag dat een prestatie van formaat genoemd worden. Reden te meer om eens nader kennis te maken met deze zelfstandige 37-jarige vrouw die leeft voor zoon Sonny en haar viervoeters. Onze lezers kennen haar wellicht nog wel van de zoektocht naar haar hondje Terrie, die gelukkig een happy end kende.

Susan kwam voor het eerst in aanraking met de paardensport door haar pleegvader drs. Jan de Ridder. De bekende dierenarts van praktijk de Kapel aan de Runxputteweg heeft een leven lang paarden in zijn bezit gehad. Dat uitgerekend hij een van de coronaslachtoffers is geworden valt Susan nog altijd heel erg zwaar. “Jan betekende heel veel voor mij, je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik bijna alles aan hem te danken heb. Hij was ook mijn grootste fan en samen genoten we met volle teugen van onze paardenhobby."

Susan laat een van haar pony’s zien. “Dit is Greetje, echt een lot uit de loterij. Ze is denk ik de liefste pony van Nederland.” Susan runt een ponyclub waar de kinderen enorm veel plezier aan beleven. "Ik geef privéles aan kinderen vanaf 5 jaar en leer ze alles wat met pony's en paarden te maken heeft, niet alleen het rijden." Een paddock verder stuiten we op de imposante dekhengst Yann the Mailman, het ultieme succespaard van Susan en haar pleegvader Jan, een draver die het heel goed heeft gedaan in de race en nu met pensioen is.

Op de drafbaan in Alkmaar, nabij het oude AZ-stadion, waait tegenwoordig een frisse wind. Susan hoopt daar binnenkort overwinning nummer 101 te behalen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!