Foto: aangeleverde foto.

Ondernemers uit Heiloo zetten ouderen in het zonnetje

HEILOO - Iedereen voelt de gevolgen van Corona. Vincent Bakker van Pixo Creative, Gerrit de Vries van KakesWaal en Johan van Haerlem van PC Consultance zijn blij met hun bestaansrecht in deze corona-tijd. Helaas zijn er ook ondernemers waarbij inkomstenderving de nieuwe realiteit is en ze soms met overschotten komen te zitten van hun product. Zo ook (Tulpen)kwekerij van Dam uit Heiloo en Tibra Tulips uit Ursem.

Omdat zij dit betreurden, wilden ze de kwekerijen een hart onder de riem steken en dachten direct aan de ouderen in verzorgingstehuizen uit Heiloo. "Deze mensen kunnen geen kant op. Geen wandeling buiten, niet naar de supermarkt, niet even een gesprek op 1,5 meter afstand. Alleen maar binnen zitten" zeiden de heren.

En zo ontstond, door deze export-tegenslag van de kwekers, het idee om bijna 500 bossen prachtige tulpen aan te kopen. Mede geïnspireerd op een initiatief van Linda van Dam die op Facbebook al bezig was voor de ouderen in Uitgeest. "Kijk, je helpt ondernemers, je zet je maatschappelijk in en krijgt er leuke samenwerkingen en kennismakingen voor terug" vertelt Johan, "We zijn blij dat we dit konden doen en waren overrompelt door de enthousiaste reacties. Het is vooral een gebaar van erkenning naar de eenzame ouderen maar ook diepe buiging voor het verzorgend personeel van De Loet, huize Overkerck en Villa Craenenbroeck uit Heiloo."

We hopen dat ondernemers in aangrenzende gemeente dit voorbeeld volgen en meer ouderen en zorgmedewerkers kunnen blij maken. Aldus deze MVO'ers.

Meer berichten