Koningsdag 2024 in Limmen: dit is er te doen!
Koningsdag 2024 in Limmen: dit is er te doen! Foto: Exelsior Limmen

Wat is er te doen met Koningsdag in Limmen?

Nieuws

LIMMEN - Op zaterdag 27 april wordt Koningsdag weer groots gevierd in het pittoreske Limmen. Met een scala aan activiteiten belooft het een dag te worden vol plezier voor jong en oud. Hieronder volgt een overzicht van de festiviteiten die plaatsvinden op de Vuurbaak, het kloppende hart van Koningsdag in Limmen.

1. Koningsrit 2024: Een Fotofietstocht vol Avontuur

Vanwege het enorme succes in voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer de uitdagende en verrassende Koningsrit georganiseerd. Deze fotofietstocht van ongeveer 10 kilometer start in het park op de Vuurbaak. Tussen 11.00 en 12.00 uur kunnen deelnemers de route ophalen bij de tafel van de fietsorganisatie. De route wordt aangeduid aan de hand van foto’s, waarbij verschillende foto’s corresponderen met letters. Met de verzamelde letters kunnen deelnemers een woord vormen. Bij terugkomst kunnen de formulieren ingeleverd worden bij de fietsorganisatie, waarmee kans gemaakt wordt op mooie prijzen, waaronder een geheel verzorgde BBQ aangeboden door keurslagerij Snel en een boeket van bloembinderij Suus.

2. Wedstrijd mooist versierde kinderfiets

Alle kinderen tot en met 12 jaar krijgen de kans om hun fiets te versieren en mee te doen aan de wedstrijd voor de mooist versierde kinderfiets. Inschrijven kan bij de tafel van de fietsorganisatie, waar een deelnamenummer wordt uitgereikt om aan de fiets te bevestigen. De drie mooist versierde fietsen worden beloond met prachtige prijzen. De prijswinnaars worden rond 16.00 uur bekendgemaakt op het podium in de tent.

3. Oranjefeest op de Vuurbaak: een dag vol vertier

Het Oranjefeest in Limmen wordt gehouden op de Vuurbaak en biedt een gevarieerd programma voor jong en oud.

Vrijmarkt: Vanaf 9.00 uur kunnen kinderen deelnemen aan de vrijmarkt in het dorpspark aan de Vuurbaak.Koningsrit: Tussen 11.00 en 12.00 uur kunnen deelnemers starten met de Koningsrit van ongeveer 10 kilometer. Deze unieke fietstocht wordt georganiseerd door de fietsorganisatie en vraagt een kleine bijdrage per volwassen deelnemer.

Pannenkoek en limonade: Omstreeks het middaguur worden er pannenkoeken gebakken voor alle kinderen, vergezeld van gratis limonade.

Bar en Eetstandjes met livemuziek: Van 12.00 tot 18.00 uur zijn de bar en eetstandjes geopend, verzorgd door Muziekvereniging Excelsior. Er is live muziek van Mary & Mates en Flair.

Vele attracties voor de jeugd: Gedurende de dag kunnen kinderen tot 12 jaar hun energie kwijt op diverse springkussens.

Prijsuitreiking Koningsrit en mooist versierde kinderfiets: Rond 16.00 uur worden de prijswinnaars bekendgemaakt op het podium in de tent.

Afsluiting van de activiteiten: Om 18.00 uur eindigen alle festiviteiten. Stichting Oranjefeest Limmen hoopt met dit programma voor iedereen een leuke en gezellige dag te hebben georganiseerd.

Met een gevarieerd programma belooft Koningsdag 2024 in Limmen een dag te worden vol vermaak en traditie. Kom langs en vier deze feestelijke dag mee op de Vuurbaak!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant