Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Historische en succesvolle week voor VV Egmond

Sport

EGMOND AAN DEN HOEF - Op woensdagmiddag 24 april 2024 is ten overstaan van notaris mr. Erica van Nimwegen-Dijkstra van Overwegend Notariaat BV te Egmond aan den Hoef de akte van overdracht activa en passiva getekend door de voorzitters Ben van Woezik van VV Adelbert, Jan de Jong van VV Egmondia, Monica van Hemert van VV Zeevogels, en Robert van den Bosch en secretaris Arnold Boon van VV Egmond. Het unieke en langdurige fusieproces tot één VV Egmond is hiermee officieel afgerond.

Hierdoor zijn de oude verenigingen VV Adelbert, VV Egmondia en VV Zeevogels formeel opgeheven en zijn alle leden en bezittingen geheel opgegaan in VV Egmond, welke op 16 maart 2023 is opgericht. 

Het unieke en regelmatig turbulente fusieproces startte meer dan 15 jaar geleden in diverse vormen en is officieel door de drie “oude” verenigingen besloten in 2013, middels een fusieovereenkomst met de gemeente Bergen. Op 10 oktober 2023 stemden alle leden van de “oude” verenigingen met een meerderheid van 98% vóór de fusie en middels de buitengewone ledenvergaderingen van 23 maart en 15 april jl. is wederom met grote meerderheid voor opheffing van de oude verenigingen en het opgaan in VV Egmond gestemd. Dit geeft VV Egmond de benodigde energie en slagkracht van de gezamenlijke Egmonden om een toekomstig bestendige én succesvolle voetbalclub voor en door alle Egmonders te zijn. 

Afgelopen jaar voetbalden alle senioren én jeugdspelers van de drie “oude” verenigingen al als “samengestelde” VV Egmond teams onder de KNVB regels. Dit proces startte zeven jaar geleden al met de jeugdteams en dat heeft veel draagvlak in de Egmonden opgeleverd voor de fusieclub.

VV Egmond is veel dank verschuldigd voor de vrijwillige inzet van de vele bestuurs- en commissieleden. Met tevredenheid kunnen we delen dat met de toetreding tot het bestuur van Gijs de Waal als penningmeester ons bestuur weer compleet en op volle kracht is. Onze dankbaarheid geldt in dezelfde mate voor de vele vrijwilligers die zich voor VV Egmond inzetten. In het fusieproces zijn wij enorm geholpen en dankbaar voor de noodzakelijke juridische ondersteuning van Overwegend Notariaat te Egmond aan den Hoef welke dit volledig pro deo voor ons heeft uitgevoerd.

Nieuwbouw sportcomplex Hogedijk

Ondertussen wordt er in een zeer goede samenwerking met de gemeente Bergen, HB advies en Zijlstra Schipper architecten hard gewerkt aan de financiering en definitief ontwerp van een nieuw multifunctioneel en duurzaam sportcomplex aan de Hogedijk. Ook hier verzetten onze vrijwillige financiële en technische experts in de bouwcommissie in samenwerking met het bestuur bergen werk om het uitdagende nieuwbouwproject ook te kunnen realiseren. 

Het in detail uitgewerkte plan en de begroting van het nieuwe complex zullen in juni 2024 aan de gemeenteraad worden voorgelegd door het College van B&W. Er worden veel en grote stappen gemaakt en binnenkort verwachten wij hierover meer informatie te kunnen delen. 

Vlaggenschip VV Egmond Heren Zondag 1 Kampioen

Dat VV Egmond op een winnende koers ligt bleek afgelopen zondag toen het vlaggenschip, de heren zondag 1 selectie, het kampioenschap in de derde klasse B met grote overtuiging binnenhaalde. Op volle kracht stomen de mannen door naar nieuwe uitdagingen in de tweede klasse. Diverse andere VV Egmond senioren én junioren teams strijden ook volop om het kampioenschap in hun klasse en dat bewijst de kracht en het succes van de succesvolle én groeiende fusievereniging. 

Foto’s Kampioenen VV Egmond Zo 1, Monica van Hemert. 

Meer foto’s en info:https://www.vvegmond.nl/kampioenschap-egmond-zon-met-een-lach-en-een-traan-nu-met-veel-fotos

Eendracht maakt kracht

Om VV Egmond letterlijk in het nieuw aan te kleden en ons nieuwe clubhuis te realiseren zijn er door onze ondernemende sponsorcommissie vele nieuwe sponsorcontracten gesloten, maar ook diverse nieuwe initiatieven ondernomen. De recent opgerichte VV Egmond Businessclub vóór en dóór (jonge) Egmonder ondernemers is hét bewijs van een nieuwe dynamiek om samen aan een gezonde voetbalclub en zakennetwerk in de Egmonden te werken. 

In samenwerking met kernteam sportakkoord II van de gemeente is er met de actieve gemeentelijke buurtsportcoaches een zeer succesvolle inspiratiebijeenkomst voor en door maatschappelijke organisaties in de Egmonden georganiseerd. Mede hierdoor organiseert VV Egmond een “Voetbal je Fit” en “sport fysiotherapie begeleiding” initiatieven om nieuwe leden aan te trekken en door juiste zorg ook te behouden. Verder kijken we met diverse maatschappelijke en geïnteresseerde organisaties en bedrijven naar kansen voor samenwerkingen op het nieuwe multifunctionele sportcomplex om de exploitatie te borgen. 

Dit alles geeft ons veel vertrouwen in een prachtige sportieve toekomst. Het maakt ons bovenal trots op de vele nieuwe initiatieven, de enorme inzet van de gedreven vrijwilligers, ondersteunende bedrijven én gemeente. Samen creëren we in 2024 een ongekend momentum, om de gezamenlijke ambitie van een multifunctioneel, maatschappelijk breed inzetbaar en duurzaam sportcomplex aan de Hogedijk te realiseren.

Met sportieve groet,

Bestuur VV Egmond,

Robert van den Bosch (voorzitter), Gijs de Waal (penningmeester), Arnold Boon (secretaris), 

Marco Tervoort (technische zaken), Marco Dekker (algemene zaken), Joost van Dam (sponsorzaken)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant