Volledige inzet tijdens de Maalwater Run in 2023.
Volledige inzet tijdens de Maalwater Run in 2023. Foto: aangeleverd

Routes PCC Maalwater Run, Walk en Bike bekend

Sport

HEILOO - Op zondag 14 april vindt opnieuw de PCC Maalwater Run, Walk en Bike plaats! Dit evenement wordt georganiseerd door Rotary Club Heiloo, samen met de buurtsportcoaches en atletiekvereniging Trias. De sport staat voorop, maar er wordt ook geld ingezameld voor het goede doel. 

Afstanden en routes

De Run gaat over afstanden van 300 meter op de atletiekbaan (de Bambini Run voor de kleuters), 1 en 2 km voor de basisschooljeugd (door de woonwijk grenzend aan de atletiekbaan en voetbalvelden), 4 km voor de middelbareschoolleerlingen (2 x parcours van de 2 km) en de 10 km wedstrijd en prestatieloop voor ieder die wil (door de woonwijk en de polder richting Egmond). De lengte van de Walk kun je zelf kiezen (tussen de 4 en 16 km; beschreven in het wandelboekje dat beschikbaar komt). De routes gaan allemaal door de Noorderneg en de 16 km gaat langs het klooster in Egmond-Binnen en de duinen. De fietstocht is 20 km en gaat langs historische plekken in onze omgeving. Alle afstanden starten bij AV Trias.

Goede doelen

Het goede doel is opnieuw het Rotary Sportfonds. Dit fonds steunt de sportparticipatie door jongeren, ouderen, vluchtelingen, statushouders en gehandicapten. Daarnaast zal dit jaar ook weer een bijdrage worden gedaan aan het Zomerkamp Heiloo, aan Timmerdorp Heiloo en aan een scholenproject in Zambia. Hoofdsponsor is opnieuw het PCC; de middelbare school waar sport een belangrijke rol speelt. Bijdragen van andere ondernemingen en organisaties uit Heiloo en omgeving maken dit evenement mogelijk.


Inschrijven

(Voor)inschrijven kan nog t/m zondag 7 april. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.pccmaalwaterrunenwalk.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant