Afbeelding
Foto: aangeleverd

5 tips om je huis verkoopklaar te maken

20 aug, 09:45 Zakelijk

Het is zover: je wilt je huis verkopen. In dat geval wil je natuurlijk dat de koop snel rond is en dat je een mooie prijs voor je woning ontvangt. Je vergroot die kans door je huis verkoopklaar te maken. Met deze vijf tips maak je jouw huis aantrekkelijker voor toekomstige kopers.

Installeer moderne technologie
Technologie is steeds belangrijker, dus ook in veel woningen. Geef je woning een luxe twist door enkele technologische snufjes te installeren. Denk hierbij aan lampen met een aanpasbare kleur of een ingebouwde Alexa of Google Home. Ook huisbeveiliging is ontzettend waardevol voor potentiële kopers. Dit soort aanpassingen zijn misschien een kleine investering, maar ze tillen jouw woning naar een hoger niveau.

Verduurzaam je huis
Een duurzaam huis is veel waard op de huidige woningmarkt. Daarom loont het vaak om kleine aanpassingen te maken die je huis zuiniger maken. Denk hierbij aan het plaatsen van dubbel glas of een nieuwe cv-ketel. Dit soort investeringen verdienen zichzelf vaak terug. Bovendien: hoeveel een cv aanleggen gaat kosten is afhankelijk van jouw wensen. Je hebt al een zuiniger model voor iets meer dan duizend euro.

Kleed je woning mooi aan
Accessoires brengen een huis tot leven, ook voor mensen die je woning komen bezichtigen. Koop daarom een aantal luxe maar neutrale accessoires die voor meer warmte en uitstraling zorgen. Denk hierbij aan een mooi kleed voor over je bank, hotel handdoeken in je badkamer en sfeervolle kaarsen in verschillende ruimtes. Mooi linnen beddengoed doet bovendien wonderen voor je slaapkamer.

Pak de tuin aan
De tuin mag niet vergeten worden tijdens het verkoopklaar maken van jouw woning. Een mooie tuin is een echte luxe en dus heel aantrekkelijk voor toekomstige kopers. Houd je tuin netjes bij, snoei alle planten en verwijder onkruid. Creëer meteen een aantal uitnodigende zithoekjes met simpele tuinaccessoires. Op deze manier zien mensen, die je woning komen bezichtigen, zichzelf al helemaal in jouw tuin zitten.

Zet de puntjes op de i
Kleine details maken het verschil tussen een modern huis en een verouderd huis. Je verhoogt de waarde van je woning door kromme plinten te repareren, verkleurde lichtknopjes te vervangen en door moderne klinken en handvatten te plaatsen. Een extra likje verf doet ook wonderen, want het geeft je huis een frisse en nieuwe uitstraling.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief