Burgemeester Hans Romeyn en zijn vrouw Els kwamen de 100-jarige feliciteren.
Burgemeester Hans Romeyn en zijn vrouw Els kwamen de 100-jarige feliciteren. Foto: STiP Fotografie

"Eigen meester, niemands knecht"

Human Interest

HEILOO - Zondag 4 augustus vierde de heer W. Brouwer de Koning zijn 100ste verjaardag. Reden voor burgmeester Hans Romeyn om, samen met zijn vrouw Els, op vrijdag 9 augustus bij de jarige langs te gaan om hem te feliciteren met dit heugelijke feit.

De heer Brouwer de Koning werd 100 jaar geleden geboren in Bergambacht. Samen met zijn ouders verhuisde hij naar Heerhugowaard waar hij tot 1953 gewoond heeft. In die tijd kwam de boerderij op Landgoed Ter Coulster vrij. Uit de 20 sollicitanten werd de heer Brouwer de Koning uitgekozen om daar zijn boerenbedrijf  op te zetten. Hij werd uitgekozen omdat hij altijd al voorloper was met de ontwikkeling in de landbouw. Eenendertig jaar heeft hij het boerenbedrijf gerund om het daarna over te laten nemen door zijn zoon Mart.

Meneer Brouwer de Koning woont nog steeds op zichzelf. Hij leest de krant zonder bril, leest nog veel boeken en kijkt nog dagelijks het journaal. Ook staat hij altijd open voor een praatje met de buren. Zelfstandig zijn staat bij hem hoog in het vaandel. "Eigen meester, niemands knecht dat is wat ik wil," aldus de heer Brouwer de Koning. Helaas moest hij de vrouw die 67 jaar zijn leven 'beheerste' enige jaren geleden laten gaan. "Ik heb heimwee naar mijn vrouw, ik mis haar enorm." Samen kregen ze 5 kinderen, 16 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant