Afbeelding

Met Heiloo voor Elkaar klimmen naar de top

Human Interest

HEILOO - Vrijwilligers van Heiloo voor Elkaar ondersteunen vluchtelingjongeren bij hun huiswerk. De ouders van hen kunnen die ondersteuning vaak niet bieden.

Van dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag staat Heiloo voor Elkaar klaar voor deze huiswerkhulp. De jongens en meisjes willen op hun school de top bereiken. Heiloo voor Elkaar geeft hen daarbij een extra zetje in de rug. In de vakanties is deze hulp niet nodig en wordt er een uitje verzorgd.

Afgelopen vrijdag stonden 11 jongeren bij de bibliotheek te popelen. Het uitje naar het Klimcentrum in Alkmaar was aanlokkelijk. Met enkele begeleiders fietsten ze naar de hal. Daar kregen ze een duidelijke uitleg over klimmen en borgen. Binnen de kortste keren was Ali Reza al in de nok. De anderen volgden snel. Andere lastige klimmuren boden nog meer uitdaging. 'Wij zijn mannen, dus dat doen we!', riep Ahmed. Dat bleek een lastig karwei. De tijd was om, dus helemaal naar boven hoefde niet.

Na de klimhal ging de groep naar Bodrum Döner Kebab. De lunch was er heerlijk. Zo werd dit klimuitje letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van hun vakantie.

Heiloo voor Elkaar verzorgt de begeleiding en uitjes voor deze jongeren dankzij de bibliotheek en sponsoren.

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant