Links Maurice Karel, rechts Sander Brouwer, beiden van de Hooge Waerder. Sander showt de Bronzen Waaier.
Links Maurice Karel, rechts Sander Brouwer, beiden van de Hooge Waerder. Sander showt de Bronzen Waaier. (Foto: Erik Boschman)

De Hooge Waerder wint Bronzen Waaier 2018!

  Human Interest

ALKMAAR - Op maandagavond 28 januari 2019 reikte wethouder Jan van der Starre  van de gemeente Heerhugowaard de Bronzen Waaier 2018 uit aan Sander Brouwer van De Hooge Waerder Accountants. Sander is daarmee de meest maatschappelijk betrokken Waaier-ondernemer van 2018.

Deze feestelijke uitreiking met een magisch tintje, vond plaats tijdens het Bronzen Waaier Diner in Grand Café Klunder van Theater De Vest in Alkmaar. Aanstormend maatschappelijk betrokken talent Vincent Smit van Kickstart Your Social Media, nam verrast De Bronzen Duim in ontvangst uit handen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Langedijk. De winnaars van beide prijzen hebben een voorbeeldfunctie op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Beide prijzen worden jaarlijks uitgereikt door Stichting De Waaier.

Sander Brouwer content met Bronzen Waaier
"Een betere wereld voor ons allen, begint bij jezelf", staat er op de website van De Hooge Waerder en dat brengt de winnaar van de Bronzen Waaier in praktijk, trouw en al jarenlang. Niet minder dan 60 matches met een hoge financiële waarde heeft het bedrijf sinds 2010 via De Waaier uitgevoerd. Het aantal matches en de financiële waarde daarvan zijn belangrijke criteria voor het winnen van de Bronzen Waaier. Deze hoge scores oogstten bewondering bij de jury. De platformleden die stemden, waren het met de jury eens.

De Hooge Waerder begon met de inzet van haar expertise op het gebied van accounting, juridische zaken en belastingen. Later schonk men ook materialen en pakte men met medewerkers klussen aan. Een paar voorbeelden van deze betrokkenheid: advies over de jaarrekening van Stichting Jongerencentrum Kompleks, juridisch advies voor het opzetten van een Stichting Tyso en Woon-werkgemeenschap De Kleine Ark en DNOdoen. De Sociale Winkel kreeg een accountantsverklaring voor een aanvraag bij het Oranje Fonds. Hoewel het voorjaar voor een accountantskantoor gewoontegetrouw een drukke periode is, kluste een groep medewerkers tijdens NLdoet 2017 bij Kinderboerderij De Beestenboel in Langedijk. Dit in combinatie met een wandeling met de bewoners van Buitenzorg. Deze winnaar laat zien dat ieder bedrijf uit iedere branche invulling kan geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen.

Bronzen Duim voor Vincent Smit
Vincent Smit van Kickstart Your Social Media ontving verbaasd De Bronzen Duim, de prijs voor veelbelovend maatschappelijk betrokken talent van De Waaier. In januari 2016 verbond Vincent  zich aan De Waaier en pakte het slim aan. Hij organiseerde workshops over social media voor grote groepen maatschappelijke organisaties. Meer dan 45 organisaties profiteerden zo in korte tijd van deze gratis kennis over moderne media. Naast de abstractie van social media heeft deze winnaar van de Bronzen Duim er geen enkel probleem mee zijn mouwen op te stropen en een schoonmaak- of schilderklus aan te pakken bij bijvoorbeeld Het Leger Des Heils of Kinderboerderij Jong Leven.

De procedure
Uit een 'long list' van kandidaten selecteerde een jury de genomineerden van De Bronzen Waaier 2018: De Hooge Waerder, EHBA Trainingen, Erkamp Boot Willemsen Notarissen en P.J. Koper Vastgoed. Deze jury bestaat uit Olaf Bak van BAK Reizen uit Alkmaar, winnaar van de Bronzen Waaier 2017, wethouder Jan van der Starre van de gemeente Heerhugowaard en Hugo van Arem van Club B3 uit Sint Pancras. Leden van het bedrijvenplatform van De Waaier stemden op de genomineerden en daaruit kwam De Hooge Waerder als winnaar naar voren. Het team van De Waaier kiest ieder jaar de winnaar van de Bronzen Duim.

Meer berichten