Afbeelding
Foto: Erik van den Bogaard

*** UPDATE*** Wie heeft Skipper gezien?

Human Interest Heiloo

Skipper is weer terecht! Het beestje is naar de dierenarts gebracht met aanzienlijke verwondingen. De linkervleugel en pootje lijken gebroken of verlamd en zitten nu gespachteld. Tevens heeft Skipper pijnstilling gekregen. Nu is het afwachten of ze er bovenop komt. Iedereen bedankt voor het zoeken.

HEILOO - Verdriet in huize Van den Bogaard; Skipper de tamme duif van Erik en zijn gezin is weg.

De vermiste duif is een bruine Altstammer, met kuif en beveerde poten. Zodra het beestje Erik of een van de andere gezinsleden ziet, komt zij op hen af. Ook maakt Skipper graag kennis met buurtbewoners door even op de schouders te gaan zitten.

Erik:"We zijn bang dat er een roofvogel is langs geweest, of een kat. Het beestje is normaal gesproken altijd erg honkvast. Lokken is nooit nodig geweest, zij komt eigenlijk nooit verder dan tien meter van haar kooi met partner. Die er nu overigens ook zielig bij zit. De duiven zijn erg aanhankelijk. Vaak kloppen ze tegen het raam. Dan mogen ze even naar binnen om bij ons te zijn tijdens bijvoorbeeld televisie kijken."

Vooral de kinderen zijn erg verdrietig nu de duif weg is. Het gezin heeft het paartje zelf tam gemaakt en dat lukt niet zomaar. "We hebben beide beestjes vanaf vijf dagen oud met de hand groot gebracht. Dat is best wel even doorzetten, maar daardoor is er wel een band gekweekt", aldus Erik. 

Heb jij Skipper gespot? Zoek dan contact met Erik van den Bogaard of met de redactie van de Uitkijkpost. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant