Afbeelding
Foto: STiP Fotografie

Aanleg kleurige bloemenstrook van start

Cultuur

HEILOO – Maandagmiddag 15 april startte Wilco Brouwer de Koning met de aanleg van een kleurige bloemenstrook langs de sloten van het maisperceel aan de Kanaalweg. Dit voor de biodiversiteit, insecten, bijen en weidevogels en natuurlijk ook voor alle voorbijgangers.

Om de bloemenstrook mogelijk te maken is een crowdfunding gestart. Tijdens de Dag van de Circulaire Economie op 13 april in Winkelcentrum 't Loo konden bezoekers al informatie krijgen over het project. Door een donatie te geven maakten zij het mogelijk dat de bloemenstrook gerealiseerd kan worden. Voor 1 euro kan een stuk van 1 m2 worden gerealiseerd. De totale lengte van de strook is ongeveer 650 meter. De bedoeling was te beginnen met een breedte van 1 meter. Door alle donaties is dit inmiddels 3 meter geworden.

Maar dat is nog niet alles! Wilco: "Inmiddels hebben wij een toezegging van het Wereld Natuur Fonds dat zij een donatie gaan doen en dat zou inhouden dat wij 1000 m2 extra kunnen inzaaien. Het is nog niet helemaal rond maar ik ga ervan uit dat het helemaal goed gaat komen."

Naast inwoners die een donatie kunnen doen is het ook mogelijk voor bedrijven om te doneren. "Als een bedrijf een donatie doet wil ik kijken of we een bord kunnen plaatsten met daarop de tekst: 'Deze bloemenstrook werd mede mogelijk gemaakt door…," aldus Wilco.

Het frezen van het land mag nu dan wel gebeurd zijn, met het inzaaien moet Wilco nog even wachten. "Eerst moet er zekerheid zijn dat het gaat regenen, anders heeft inzaaien geen zin."

Voor meer informatie kunt u terecht op www.crowdfundingvoornatuur.nl.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant